avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transmiterea dreptului la uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transmiterea dreptului la uzucapiune

uzucapiunea extratabulara poate face obiectul unei cesiuni ale drepturilor litigioase de catre mostenitorul celor ce au folosit un teren mai mult de 30 de ani ,si care se afla in continuarea unui teren pe care il detin ca mostenire de la parintii lor ,si care urmeaza a fi vandut ?
noul proprietar ar putea beneficia de prevederile art.933 noul cod civil ?
va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 02:58, 29 Octombrie 2015
Nu poate beneficia de prevederile art 933 NCC pentru ca uzucapiunea a fost inceput sub imperiul vechiului cod civil.
Poate beneficia de prevederile vechiului cod civil referitoare la jonctiunea posesiilor insa problema trebuie studiata mai in detaliu.
In primul rand va judecati cu cineva pentru acel teren dvs invocand uzucapiunea pe cale de actiune sau pe cale de exceptie?
Aveti cadastru pentru terenul pe care vreti sa il vindeti?
Ati dezbatut succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters221975 ContSters221975 inteleg ca noul cod nu imi ia in calcul posesia pana azi..mergand pe legea veche..sigur, printre altele cum ca uzucapiunea e retroactiva.. insa de o jonctiune ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire!!! DOTZ DOTZ Care sunt principalele modificari privind uzucapiunea in lumina noii regelentari de drept civil? Sa fie vorba ca uzucapiunea de 30 de ani si uzucapiunea de ... (vezi toată discuția)