Buna seara. In Mai 2008 am luat un credit ipotecar si am cumparat un apartament. Am asigurarea apartamentului cesionata bancii la valoarea imprumutului, iar ca riscuri asigurate sunt si cele mentionate in PAD ( cutremur de pamant, alunecari de teren,inundatie). In contractul din 2008 nu se cere PAD cesionat bancii, acum banca ma ameninta ca daca nu fac PAD cesionat bancii...declanseaza ''CAZ DE CULPA si cere scadenta anticipata a creditului si initiaza executarea silita ''
Daca nu scrie in contractul din 2008 despre PAD si sa fie cesionat bancii--sunt obligat sa fac PAD si sa-l cesionez bancii conform legii 191/2015 ?? :frantic:
Ei vor asta intrucat daca se intampla unul din riscurile asigurate, si dvs va recuperati suma de la PAD, acei bani intra la dvs. Iar o data sumele recuperate din PAD, nimeni nu vi le va mai plati de la asigurarea cealalta (clar nu se va despagubi de doua ori un risc asigurat).
In atare conditii, e risc pentru banca. Chiar daca in 2008 legea privind PAD-ul nu exista.