buna ziua. care sunt pasii care trebuie urmati in obtinerea de catre mama a unei pensii alimentare pentru un minor din afara casatoriei, nerecunoscut de tata. se poate in acelasi proces stabili paternitatea si pensia alimentara?
Noul cod civil
V. Dispoziţii comune privind acţiunile referitoare la filiaţie
Situaţia copilului
Art. 438. - (1) Prin hotărârea de admitere a acţiunii instanţa se pronunţă şi cu privire la stabilirea numelui copilului, exercitarea autorităţii părinteşti şi obligaţia părinţilor de a-l întreţine pe copil.
ma scuzati ca nu am mai intrat pe cont si nu am mai dat detalii.
in actiunea initiala scrie: stabilirea paternitatii, exercitarea autoritatii parintesti comune, modificarea numelui tatalui in certificatul de nastere, despagubiri cu lehuzie,pe timpul sarcinii si plata cheltuielilor de judecata iar ultimul punct, obligarea la plata pensiei de intretinere. deci,sunt toate specificate intr-un singur proces. de ce ar mai fi nevoie de inca un proces dupa stabilirea paternitatii pentru celelalte puncte? e derutata si crede ca avocatul a informat-o gresit. multumesc.
Nu vad de ce... totusi, in caz de neinteleegre, trebuie sa ceara explicatii si lamuriri de la avocat. Eu una le vad doar combinate intr-o singura actiune.