avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 20zile articolul 65 alin.1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 20zile articolul 65 alin.1

Angajatorul nu ma primeste la locul de Munca in perioda de preaviz ce este de facut? Nu as vrea sa pierd banii de preaviz.......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 30 Octombrie 2015
Art. 65, alin 1 indica faptul ca sunteti concediat pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Decizia de concediere se comunica in scris si trebuie sa contina : motivele concedierii, durata preavizului, criteriile de stabilire a ordinii prioritatii daca este vorba de concediere colectiva art. 69 alin(2) lit.b), lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant....

Art. 67 Codul Muncii : Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului beneficiaza de compensatii in conditiile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil. Daca nu sunteti primit nici la munca in perioada de preaviz inseamna ca veti veti fi compensat. Intrebati acest lucru.
In notificarea de preavizare angajatorul trebuie sa precizeze ca in perioada de preaviz nu este nevoie sa va prezentati la locul de munca dar si ca veti fi platita in aceasta perioada.
Solicitati in scris angajatorului sa va comunice ca nu este necesara prezenta dvs la locul de munca pe durata preavizului fara a vi se diminua drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul - ce presupune pentru angajator radulescuoctav radulescuoctav Buna ziua, As dori sa angajez pe cineva pentru o luna pentru a putea primi somaj. Persoana are peste 10 ani de cand lucreaza la locul de munca de unde ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz onasis1961 onasis1961 Daca o persoana este in preaviz de 20 zile din initiativa angajatorului prin restucturarea postului. Trebuie sa prezinte la lucru si sa munceasca un anumit nr. ... (vezi toată discuția)
Concedierea prin desfiintarea unui post DeliaStefanescu DeliaStefanescu Buna ziua, In compania in care lucrez s-a anuntat procesul de restructurare. Astfel cativa angajati care fac parte dintr-un anumit grup, de exemplu eu fac ... (vezi toată discuția)