avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amenintare cu judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amenintare cu judecata

Buna ziua
Ieri 29.10.2015 am fost sunata de un asa zis reprezentant al banci unde am un credit luat si la care am o restanta in valoare de 420 ron.pe 3 luni .Ei bine in loc sa ma asculte si pe mine ca sunt internata in spital ca am o sarcina cu risc a trecut la amenintari cu tribunalul eu fiind in spital ca sa nu pierd sarcina m-am cam speriat si era cat pe ce sa pierd si sarcina daca nu venea medicul de garda.In contractul incheiat cu banca eu am 90 de zile in care sa achit restantele pe care le am si abia dupa acea perioada ma poate da in judecata .Intrebarea mea este poate sa ma ameninte repezentanti ai banci cu tribunalul daca nu isi dau numele sau daca eu nu am depasit cele 90 de zile mai ales ca sunt si in concediu de crestere al copilului.
Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: kity37 , utilizator 17:07, 22 Ianuarie 2018
Plata ratelor se efectueaza inclusiv in perioada concediului de crestere a copilului. In caz de neplata, banca are posibilitatea sa porneasca executarea silita, asta insemnand poprirea veniturilor si a disponobilitatilor din banci, executarea imobiliara etc.
Sigur că nu poate să vă amenințe decât conform legii și având în vedere clauzele contractului de credit. Aveți posibilitatea de a sesiza creditorului cu privire la aceste practici.
si in caz ca eu nu am nici un bun pe numele meu in afara de alocatia si indemnizatia de crestere a copilului pe ce poate pune sechestru mai ales ca ei nu respecta cele 90 de zile pana la achitarea restantelor prevazute in contractul incheiat
dar daca nu am bunuri imobile pe numele meu in afara de alocatia copiilor poate pune executare pe bunurile parintilor daca contractul crditului nu prevede acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit scadent anticipat andrea_sb andrea_sb buna ziua. as avea o intrebare. am un credit la banca. deoarece nu mai am servici nu am reusit sa platesc la zi ratele. eu aveam o rata de 90 lei din care 42 ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata - amenintare cu sechestru kity37 kity37 Ma confrut iarasi cu o problema banca la care am credit si am restante pe trei luni ma ameninta cu sechestru cu tot ca eu nu am absolut nici un bun pe numele ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)