avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detinuti politici/ Deportati in Baragan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detinuti politici/ Deportati in Baragan

Buna seara,
Am o intrebare cu privire la legile care vizeaza fostii detinuti politici si/sau deportati in Baragan. A fost sau mai este vreuna dintre aceste legi in vigoare? Personal, in familie am membri (decedati) care au fost detinuti politici si membri (in viata) care au fost deportati in Baragan, pentru fiecare avand dosarul si actele doveditoare, extrase din Arhiva.

Pe scurt, intrebarea mea este: Se poate inainta in Instanta un caz de acest gen?(la finalul caruia, bineinteles, familia mea sa poata primi despagubiri materiale)

Multumesc anticipat! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: daunemorale , utilizator 14:42, 23 Octombrie 2016
Da, se poate.

Conform Legii 221/2009, pot beneficia de despagubiri autorul initial, sau, in cazul decesului acesta, sotul sau sotia supravietuitoare , copiii si nepotii.


Car3men a scris:

Da, se poate.

Conform Legii 221/2009, pot beneficia de despagubiri autorul initial, sau, in cazul decesului acesta, sotul sau sotia supravietuitoare , copiii si nepotii.


DariusV cred ca se referea la despagubirile morale , nu materiale. Nu zice nimic despre eventuale bunuri care au fost confiscate. Vrea despagubiri morale Si atunci, de ce il dezinformati ? Unde este probitatea Dvs. profesionala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea221/2009 12robi 12robi Parintii mei au fost deportati din banat in baragan si au fost beneficiari ai legii 118,dar au decedat unul in anul 1996 iar celalalt in 1999.Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Dreturi mostenitori deportati in baragan karytat karytat As dori sa stiu daca eu si sora mea beneficiem de vre-un drept in calitate de mostenitori ai unui deportat in Baragan. Precizez ca tatal meu a fost deportat in ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 GABRIELA  MARIA CHIRCULESCU GABRIELA MARIA CHIRCULESCU Buna ziua. Mama mea a fost deportata in Baragan. Beneficiaza de prevederile DL. 118. Am introdus actiune doar pentru daunele morale suferite in perioada ... (vezi toată discuția)