avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

Buna ziua !
In ce conditii si care sunt pasii ce trebuie urmati pt a rezova o problema legata de un act de proprietate ? (declaratii vecini, ... ?)

Problema: Dintr-o suprafata de 700 mp ingradita inca din 1980 proprietarul are acte doar pe 400 mp, restul terenului nefiind in proprietatea nimanui. Terenul este intravilan si invecinat numai cu proprietari persoane fizice ( care au fost in aceeasi situatie, dar au "rezolvat" imediat dupa 1990).
multumesc
Cel mai recent răspuns: elena matei , utilizator 20:48, 21 Iulie 2009

Inainte de a demara un proces de uzucapiune, verificati daca exista titlu de proprietate asupra terenului, daca s-au formulat cereri de revendicare, etc.
Buna seara!
Am si eu o intrebare:Daca am dreptul la 3/4 dintr.o casa si altcineva la 1/4 trebuie sa fim impreuna de accord pentru vanzarea casei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mult decat in acte !!! va rog, ajutor !!! claudiu2406 claudiu2406 Buna ziua, sunt nou pe forum si am o problema foarte delicata. M-am hotarat recent sa schimb acoperisul casei din tigla in lindab, pentru asta trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. Va rog sa-mi spuneti si mie ce se poate face in urmatorul caz : timp de 34 de ani bunicii mei au folosit un teren din care pe 500 mp au avut ... (vezi toată discuția)