avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imputernicire adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imputernicire adunare generala

este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ?
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 15:19, 30 Septembrie 2023
daca am inteles bine ,chiar si pentru un membru al familiei trebuie imputernicire , ex : daca participa mama sau fiul propietarului nu poate sa voteze fara imputernicire
Imputernicirea e simpla si nu se specifica ce anume sa sustina ori cum sa voteze deoarece la adunarea generala se poate suplimenta, completa pe loc ordinea de zi sau in urma dezbaterilor pot apare propuneri noi ce se pun la vot; apoi nimeni nu poate sti de acasa ce cifre se prezinta spre aprobare in BVC, cine candideaza s.a.m.d. Cel imputernicit poate lua pe loc decizia, hotararea si poate vota orice se supune la vot.
Daca nu participa proprieatrul, acea persoana care este proprieatr in actele de proprietate si membru in asociatie, sigur ca orice ruda ce-l reprezinta trebuie sa aiba imputernicire, chiar daca este fiu, frate, sora, mama, tata...
Sa inteleg ca daca se propunea mariri de salarii si totul depindea de votul celui care a dat imputernicirea este corect , pai nu exista o ordine de zi ? dar ma rog acesta este un raspuns pentru care spun ; multumesc .
Exista o ordine de zi anuntata prin convocarea, dar:
Art. 23. (5) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale. Ordinea de zi anunţată se poate completa prin hotărârea adunării generale.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eugarizan a scris:

Sa inteleg ca daca se propunea mariri de salarii si totul depindea de votul celui care a dat imputernicirea este corect , pai nu exista o ordine de zi ? dar ma rog acesta este un raspuns pentru care spun ; multumesc .

Dvs. trebuie sa intelegeti ca daca eu am imputernicit pe cineva - nu conteaza cine-cum-cand, sa ma reprezinte in AG, mi-am asumat toate riscurile, adica si cele bune si cele rele.
Bun, pe de alta parte, vi s-a mai spus: cand este voba se salarii - pai astea nu sunt cuprinse cumva in proiectul BVC? Si daca da, ce mai doriti? Cel care ma reprezinta o sa aprobe sau nu proiectul de BVC. Oricum, majoritatea hotaraste...
Cu privire la salarii: administratorul - daca la acesta faceti referire, el singur isi hotaraste suma pentru care doreste sa munceasca la as. prop. si aceasta suma o negociaza cu membrii com. ex. Este/nu este "loc" in BVC, asta mai putin il intereseaza. Daca i se aproba suma respectiva, asa se completeaza CIM-ul sau alta intelegere. Daca se vrea, daca nu, fiecare pleaca pe drumul sau - ce tot atatea mistere cu salariile acestea?

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Cum sa demitem presedintele? teo55 teo55 Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani. Adunarile generale le tine cand vrea, nu ... (vezi toată discuția)