avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imputernicire adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imputernicire adunare generala

este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ?
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 15:19, 30 Septembrie 2023
Dl.Adam Grecu decreteaza apasat"Mai vin cu o completare: in AG participa toti proprietarii, ba chiar si anumiti invitati,dar drept de vot au doar membrii as. prop. si imputernicitii acestora".Sa intelegem din asta ca" imputenicitii acestora" nu pot fi decat tot membri proprietari?
Nu domnule, ati inteles gresit - imputernicitul poate sa fie orice cetatean in care daca am incredere il imputernicesc in scris sa ma reprezinte - daca veni vorba, in AG a membrilor unei asociatii de proprietari.
Mai depinde si de ce ati prevazut in Statut cu privinta modul de imputernicire si cu cate imputerniciri poate sa se prezinte o persoana la AG.
Desigur, discutia se poate extinde si la altfel de asociatii care au prevazut in legislatie sau statut aceasta posibilitate - daca ma intelegeti...

se pare ca nu este asa de simplu cu imputernicirea unui alt proprietar . de ex. presedintele asociatiei din care fac parte are imputerniciri semnate fara numar ,deci face tot ce doreste cu voturile :) ? ...am avut sedinta ieri si a hotarat sa stranga 100 lei/luna pt reparatii cu vot majoritar, nici nu mai are nevoie de comitet daca are imputernicirile de la multi proprietari care nu locuiesc in bloc si face doar Adun Gen. !! e corect oare ??


IN ACEST CAZ, CONFORM LEGII, PRESEDINTELE FIIND O PERS. TANARA FARA EXPERIENTA ,BINEVOITOARE DE ALTFEL , ESTE INFLUENTATA SI MANIPULATA DE ADMINISTRATOARE, CARE IN AFARA DE CALCULUL PE COMPUTER NU SE IMPLICA CU NIMIC , SI CARE SPUNE CA TOTUL ESTE LEGAL DC EXISTA ACESTE IMPUTERNICIRI, ACTE PE CARE EU PERSONAL NU LE-AM VAZUT SI CRED CA NICI CEILALTI PROPRIETARI, CU TOATE CA LE-AM SOLICITAT IN SCRIS

Adam Grecu a scris:

Mai vin cu o completare: in AG participa toti proprietarii, ba chiar si anumiti invitati, dar drept de vot au doar membrii as. prop. si imputernicitii acestora.

Am tot repetat acest lucru, dar se pare ca tot nu s-a inteles. Poate de data aceasta o sa tineti cont!

Buna ziua,
Intrebarea mea este: Daca Presedintele,Membrii comitetului executiv si Administratorul ,au voie sa fie imputerniciti/sa reprezinte proprietari inA.G.

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Cum sa demitem presedintele? teo55 teo55 Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani. Adunarile generale le tine cand vrea, nu ... (vezi toată discuția)