Buna ziua,
Am pierdut un proces si mi s-au cerut daune morale de 9000 lei. Am fost chemata la executor. Am fcut dovada ca detin un apartament impreuna cu sotul meu prin credit ipotecar. I-am propus executorului plata unei sume lunare de 500 lei astfel incat in aprox. 12 luni sa achit datoria.
Acesta mi-a comunicat ca nu este de acord cu plata esalonata si ca i s-a solicitat de catre persoana care a castigat procesul sa puna sechestru pe apartament si chiar sa procedeze la evacuarea mea pentru a putea vinde proprietatea si a recupera prejudiciul.
Este legal asa ceva?????????
Prin hotarare judecatoreasca ati fost obligata doar dvs. la plata sumei respective sau si sotul?
Daca obligatia este doar a dvs., executorul nu poate executa silit apartamentul pt ca este detinut in coproprietate, acesta fiind un impediment la executare in temeiul art.818 Cod procedura civila: "un creditor personal al unui coproprietar sau codevalmas nu va putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna ci va trebui sa ceara mai intai partajul acestora."
Pot face contestatie la executare daca executorul va continua sa ceara partajul? Acest lucru nu face decat sa-mi incarce cheltuielile de executare. Exista o suma minima pentru care se poate cere executare imobiliara? 10 000 lei sau ceva de genul acesta?
Executare silita
berla
Buna ziua,
Impreuna cu sotul meu avem o ipoteca de gr.1 asupra imobilului detinut in coproprietate.
O alta banca a inceput executarea silita asupra ... (vezi toată discuția)