avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare apartament

Buna ziua,
Am pierdut un proces si mi s-au cerut daune morale de 9000 lei. Am fost chemata la executor. Am fcut dovada ca detin un apartament impreuna cu sotul meu prin credit ipotecar. I-am propus executorului plata unei sume lunare de 500 lei astfel incat in aprox. 12 luni sa achit datoria.
Acesta mi-a comunicat ca nu este de acord cu plata esalonata si ca i s-a solicitat de catre persoana care a castigat procesul sa puna sechestru pe apartament si chiar sa procedeze la evacuarea mea pentru a putea vinde proprietatea si a recupera prejudiciul.
Este legal asa ceva?????????
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:06, 4 Decembrie 2015
Prin hotarare judecatoreasca ati fost obligata doar dvs. la plata sumei respective sau si sotul?
Daca obligatia este doar a dvs., executorul nu poate executa silit apartamentul pt ca este detinut in coproprietate, acesta fiind un impediment la executare in temeiul art.818 Cod procedura civila: "un creditor personal al unui coproprietar sau codevalmas nu va putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna ci va trebui sa ceara mai intai partajul acestora."
Pot face contestatie la executare daca executorul va continua sa ceara partajul? Acest lucru nu face decat sa-mi incarce cheltuielile de executare. Exista o suma minima pentru care se poate cere executare imobiliara? 10 000 lei sau ceva de genul acesta?
Da, un imobil nu poate fi executat silit decât pentru o creanță mai mare de 10,000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita berla berla Buna ziua, Impreuna cu sotul meu avem o ipoteca de gr.1 asupra imobilului detinut in coproprietate. O alta banca a inceput executarea silita asupra ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit staicusilvia staicusilvia Recuperarea debitului creat prin activitatea sotului investitor in cadrul unei societati ce a beneficiat de fonduri sapard si nu a reusit sa ramburseze la ... (vezi toată discuția)