avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termenul de prescriere al unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

Termenul de prescriere al unei hotarari judecatoresti

Buna ziua!
In anul 2014, luna octombrie "m-am trezit" cu poprire pe cont infiintata de un executor judecatoresc, in baza unei hotarari judecatoresti definitive (despre care n-am avut cunostinta pana in momentul infiintarii popririi), prin care se acorda acestuia drept de executare asupra veniturilor mele, deoarece cu vreo 8 ani in urma am avut calitatea de girant-debitor intr-un contract de credit, pe care persoana pe care o girasem nu s-a deranjat sa-l plateasca.
Intrebarea mea este, in conditiile in care nu exista, de la infiintarea popririi, niciun alt act de recunostare din partea mea si nicio plata efectuata catre executor (nici macar prin instituirea popririi), care este termenul de prescriptie al hotararii judecatoresti in baza careia am fost executata silit.
Suma de plata este foarte mare si as vrea sa stiu daca debitorul nu plateste, cand pot scapa de obligatiile de plata.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:46, 2 Noiembrie 2015
Termenul de prescriptie ptr.punerea in executare silita a unei hotarari judecatoresti este de 3 ani de cand a devenit definitiva/irevocabila.Poprirea se face fara somatie adica, fara instiintarea dvs.prealabila,nu trebuia sa vi se ceara "acordul de recunoastere", cand ati acceptat calitatea de girant-debitor, v-ati asumat riscul platii/executarii silite ptr.cazul cand debitorul principal girat de dvs. nu plateste.Puteti formula contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de infiintarea popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile tertului poprit PG67 PG67 In urma hotararii judecatoresti copilul major a primit in continuare si in aceleasi conditii drepturile avute pana la majorat,hotararea fiind adusa la ... (vezi toată discuția)
Girant marta.i marta.i Buna ziua! Sunt giranta la cineva care a plecat din tara, si nu mai plateste. Nu sunt singura, mai avea o giranta. Daca ajungem acolo ca trebuie platit cat ... (vezi toată discuția)
Executor corupt ???? unominfurtuna unominfurtuna in 2008 am fost rugata de o colega s-o girez la CAR. Am fost de acord si am plecat impreuna cu ea si sotul ei sa semnez . La parterul unui bloc, un mic ghiseu ... (vezi toată discuția)