Buna ziua, sunt administratorul unei firme, si recent am castigat un program de finantare. La banca, unde am deschis un cont pentru firma am cerut o linie de credit, pentru a achizitiona masinile, pe care am solicitat in cadrul programului. Banca refuza aprobarea liniei de credit, deoarece ca persoana fizica am credit la banca si figurez cu restante. Este vreo legatura intre persoana fizica si persoana juridica? Daca platesc restantele, pot sa beneficiez de linia de credit?
Este absolut normal sa va refuze creditul. Decizia de acordare a unui credit se ia in cadrul unui comitet de analiza si risc unde sunt analizate toate datele care pot influenta pe viitor posibilitatea de rambursare a creditului. De regula persoana se identifica cu firma. Iar daca nu v-ati platit creditele ca persoana fizica de ce v-ar crede ca le veti plati ca persoana juridica. Ramane la latitudinea bancii daca va aproba linia daca va plati restantele. Eu unul nu v-as aproba. Daca acum, la nevoie, gasiti bani sa platiti restantele inseamna ca pana acum nu ati vrut sa le platiti.