avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut de bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut de bani

Buna ziua!
Am o intrebare.
Acum 4 luni am imprumutat o suma de bani fiin pus in gaj automobilul persoanei ce iam imprumutat. La notar am incheiat un contrat, unde este indicata suma, termenul etc. Au expirat aceste 4 luni, dar persoana in cauza nu se mai da de stire, nu raspunde la telefon. In asa caz, cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:25, 3 Noiembrie 2015
Daca este incheiat contract notarial de imprumut,ati prevazut clauze asiguratorii pentru situatia nerespectarii termenului de restituire imprumut ?
In baza contractului notarial,notificati oficial imprumutatul cu obligatia achitarii integrale a sumei,sub sannctiunea obligarii la plata a obligatiilor aferente solutionarii in instanta
Pentru rapiditate solutionare,puteti desfasura si procedura de mediere
Daca imprumutatul nu se achita de obligatii,ramane varianta actiunii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut neonorat gsilp gsilp BUna ziua, Ma intrebam daca m-ati putea indruma in ce demersuri as putea urma pentru a putea recupera o suma de bani imprumutata in anul 2009 catre o ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati, recuperare teodora2015 teodora2015 Cum pot sa obtin o suma de bani pe care am dat-o unei persoane si nu o pot recupera? (vezi toată discuția)
Inselatorie Cotea Ioan Cotea Ioan Daca am fost inselat cu o suma de banii ce trebuie sa facc ca sant mintit de 2 luni ca mi restituie si nui mai pot lua inapoi cu toate cal am inregistrat si am ... (vezi toată discuția)