avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre colectare deseuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre colectare deseuri

Buna ziua,
toate firmele indiferent de obiectul de activitate, sunt obligate sa incheie contract cu o firma de colectare a deseurilor?
(spre exemplu, sunt firme de consultanta, care nu produc deseuri, sunt obligate sa incheie un astfel de contract?)
Cu multumiri,
in asteptarea raspunsului d-voastra
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:42, 22 Decembrie 2015
Multumesc pentru interventie. Totusi, intrebarea initiala era "toate firmele indiferent de obiectul de activitate, sunt obligate sa incheie contract cu o firma de colectare a deseurilor?"

Din raspunsul d-lui komkao reiese ca da, si as fi vrut textul din legea care obliga orice companie privata sa incheie un astfel de contract. Nu eu am adresat intrebarea initiala, insa ma intereseaza subiectul.
1. Obligatia de a preda deseurile unui operator economic autorizat - Legea 211/2011 - Art. 13
2. Obligatia de a tine evidenta gestiunii deseurilor - Legea 211/2011 - Art. 49, HG 856/2002 - Art. 1
3. Obligatia de a raporta anual evidenta - Legea 211/2011 - Art. 4
4. Obligatia de a avea o persoana desemnata sau serviciu externalizat - Legea 211/2011 - Art. 22 alin. 3 si 4
Legislatia se refera la producator de deseuri dar cum orice firma, indiferent de obiectul de acivitate, produce deseuri prevederile se aplica tuturor.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului
Va multumesc pentru rabdarea de a puncta articolele din lege. Cu alte cuvinte, se poate opta pentru externalizare sau desemnarea unei persoane pentru urmarirea acestei activitati. La o firma mica si care nu genereaza cine stie ce deseuri periculoase (consultanta, IT etc.), aceasta poate fi o optiune mai economica pe termen lung.

Succes tuturor!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
bogde, utilizator
Si ce ne facem cu PFA sau SRL formate dintr-o singura persoana, cu sediu social fara activitate? Cele care presteaza activitati la terti iar pentru locatia sediului social platesc operatorului municipal de preluare a deseurilor?
Este vorba, mai exact, de un individ care este, in acelasi timp, locuitor al orasului X, precum si persoana juridica.... Cum evitam dubla taxare?
Mi se pare o eroare legislativa, ca si aceea cu taxa radio-tv..... Nici una nu precizeaza cum eviti taxarea multipla a unei persoane care poate fi, in acelasi timp, locuitor al unui oras, PFA, SRL actionar unic si SRL actionar minoritar (am exagerat la extrem, recunosc), dar toate pt activitati fara sediu economic...
Intr-adevar nu e normal ca firmele sa aiba aceleasi obligatii indiferent de volumul de deseuri generat. Pentru a fi remediata aceasta problema, la un moment dat, a aparut un proiect de lege care impunea obligatii doar pentru generatorii cu cantitati semnificative. Dar a ramas la stadiul de proiect. Si cum de multe ori legea e aplicata strict in litera si nu in spiritul legii eu sfatuiesc pe toata lumea sa se conformeze prevederilor existente. Si, va rog sa ma credeti, solutiile nu sunt foarte costisitoare.

Alte discuții în legătură

Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje 2015P 2015P Lucrez intr-o companie nationala, cu activitate in industia chimica. Am separat ca, in urma aparitiei legi 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ... (vezi toată discuția)