avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre colectare deseuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre colectare deseuri

Buna ziua,
toate firmele indiferent de obiectul de activitate, sunt obligate sa incheie contract cu o firma de colectare a deseurilor?
(spre exemplu, sunt firme de consultanta, care nu produc deseuri, sunt obligate sa incheie un astfel de contract?)
Cu multumiri,
in asteptarea raspunsului d-voastra
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:42, 22 Decembrie 2015
Si daca este sa discutam despre prevederi legislative controversate, ce ziceti de noua lege a ambalajelor - Legea 249/2015 care la Art. 16 alin.6 prevede ca operatorii economici care achiziţionează produse ambalate şi/sau ambalaje direct de la producatori si/sau importatori au obligaţia să se asigure că acestia din urma sunt incluşi în lista Autoritatii Fondului pentru Mediu.
Deci daca nu esti atent si cumperi de la un producator sau importator care nu s-a inregistrat ca platitor de taxe la AFM risti o amenda cuprinsa intre 15.000 si 25.000 lei.
Ce parere aveti?
Pai cred ca AFM face economie la personal....daca ne controlam noi intre noi, e mai putin de munca pt ei....
In viitorul apropiat la restaurant nu mai cerem meniul, ci mai intai dosarul cu autorizatii :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje 2015P 2015P Lucrez intr-o companie nationala, cu activitate in industia chimica. Am separat ca, in urma aparitiei legi 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ... (vezi toată discuția)