Fiica mea cu domiciliul permanent la fratele sau in Bucuresti a facut prin 2005 contract de cablu la UPC. In 2006 a plecat definitiv , prin ambasada, in America.
Se trezeste in 2014 cu o atentionare de la o firma de recuperare ca trebuie sa plateasca o datorie, preluata de la UPC iar acum ,in septembrie ,este somata ca va fi executata silit pe bunurile mobile si imobile . Nu are nici un bun imobil iar conturi si venituri salariale, in tara , nici atat! Ea este de multa vreme cetatean american. Este posibil ca executarea silita sa se faca pe apartamentul fratelui sau care este proprietarul acestuia, doar pentru ca era primita in spatiu in acea vreme?
Nu.
Executarea silita se face pe bunurile proprii debitorului .
... banuiesc ca este prescris debitul... este o incercare de intimidare din partea firmelor de recuperare... se practica in mod curent acest lucru, din pacate... :(
Nici măcar nu este posibil să se facă executare până nu obțin o hotărâre judecătorească de obligare la plată.Hotărârea nu o pot obține pentru că este prescris dreptul lor la acțiune, iar Instanța va invoca din oficiu prescripția.
Executare
loremona
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)