avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 220
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 220

Buna seara!
Am rugamintea sa-mi raspundeti la o intrebare. Obligativitatea de a depune depune declaratia 220 de venit estimat, este de 15 zile de la data la care s-a eliberat Certificatul de Inregistrare de catre Registrul Comertului sau de la data la care s-a inceput activitatea efectiva (s-a emis prima factura sau s-a incheiat primul contract)?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:30, 4 Noiembrie 2015
Declarația se depune la organul fiscal competent, astfel:  
‐  în termen de 15 zile de la data începerii activității, în cazul contribuabililor care
realizează  venituri din activități independente şi care încep o activitate în cursul anului
fiscal.
Asta nu inseamna ca inceperea activitatii este atunci cand aveti primul client. Puteti avea situatia in care la inceput cautati clienti si dureaua 3 luni pana apare primul, dar si asta e inclusa in obiectul de activitate pentru care aveti autorizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli infiintare intreprindere individuala samir67 samir67 Buna seara! Am infiintat de curand o intreprindere individuala si as dori sa stiu daca si cum se inregistreaza in RJIP cheltuielite cu taxele de constituire ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Declaratii nedepuse la timp deiu160990 deiu160990 Am deschis o intreprindere individuala in primavara acestui an si nu am depus la finante nimic pentru ca nu am folosit niciodata firma.ce probleme pot sa am? (vezi toată discuția)