avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detaliu Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detaliu Partaj

Am o actiune de partaj....Inainte de casatorie detin un teren pe care s-a edificat o constructie comuna. Partea adversa doreste acea cladire in mod deosebit ,la fel si eu. Exista la masa partajabila mai multe cladiri.
Va rog sa-mi spuneti daca am prioritate la acea cladire s-o obtin fiind unicul proprietar al terenului pe care e amplasata.
In cazul in care instanta i-o atribuie lui ce se va intampla cu terenul meu?
Multumesc:(
Este foarte important de stiut anul in care a fost ridicata constructia.

In functie de acest "detaliu" se poate aprecia asupra aplicabilitatii prevederilor din codul civil nou sau codul civil vechi.
In mod normal ar trebui sa va fie atribuita acea constructie avand in vedere ca detineti terenul ca bun propriu (fapt ce va creeaza un avantaj).
Depinde de argumentare. Cine apare in documentele de rexceptie ale casei? I-ati facut partii adverse vreun act prin care sa-i constituiti un drept real pe acel teren? Cum este bun comun, exact? Presupus, cf. legii sau reiese si din unele acte?
Terenul este cumparat in anul 1996 , fiind necasatorit , iar in anul 2000 in timpul casatoriei am edificat o cladire. Cladirea este la parter spartiu comercial iar la etaj amenajat pentru a se locui...Cladirea a fost folosita exclusiv ca spatiu comercial iar partea adversa doreste prin orice cai sa o obtina...Prin cai necinstite prin ordonanta presedintiala a obtinut acordul sa ocuiasca temporar la etajul superior...
Pot oferii si ate detalii...
Pai atunci oferiti, ca eu v-am intrebat chestiuni cu subiect si opredicat, destul de concret si nu am vazut raspunsurile. Avocatul dv. ce va spune, ca sigur aveti unul, e ceva ce nu intelegeti de la el sau de ce anume doriti clarificari.
Daca dati atat de putine detalii, noi nu avem cum sa va dam idei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - constructie fara autorizatie pe teren in propr. IonValentin IonValentin Am dobandit in 1990 casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o cladire ... (vezi toată discuția)
Suprafata imobil svisarinescu svisarinescu Buna ziua . Am o firma care inchiriaza o parte din cladiri si teren unei alte societati pentru sediu social. Cladirea pe care o inchiriez are o suprafata la ... (vezi toată discuția)