avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensii alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensii alimentare

Buna ziua,
Un bun prieten de-al meu are o problema. E divortat de ceva timp si plateste pensie alimentara in cunatum de 25% din salariu,
De curand a fost citat la un test de paterinate de o fosta prietena. Se presupune ca este tatal unor gemeni de care nu stia nimic pana acum.

Interebarea mea este:

In cazul in care se va dovedi paternitatea, care este cuantumul procentual maxim pe care va fi nevoit sa il plateasca oetru cei trei copii?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
reandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:38, 8 Noiembrie 2015
Jumătate din veniturile cu caracter de continuitate.
Iar impartirea se va face in mod egal intre cei trei copii? Adiica 16,6% pentru fiecare dintre ei, sau 25% pentru fiecare mama in parte?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
reandrei, utilizator
mama cu gemeni ia 1/3, cealalta 1/6. total=50%
Dacă se dovedește ca e tatăl copiilor, pensia pt gemenii nu va depăși 1/3, e maximul permis de lege.
Apoi, dacă dorește sau nu își permite, va acționa pe mama copilului pt care plătește acum pensie pt micșorarea ei pana la maxim 1/6.
Pensia poate fi stabilita și sub limita maxima și diferit intre copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate / pensie alimentara MGeorgescu34 MGeorgescu34 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am divortat de fosta mea sotie in 2009. Avem impreuna un baiat de 5 ani si jumatate. Baietelul nostru a ramas in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramonabr ramonabr Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca copilul meu care a implinit varsta de 18 ani si este inca clasa a-XI-a are dreptul mai departe la pensie alimentara din ... (vezi toată discuția)
Îndoieli în privința paternității. ce se poate face dacă testul adn iese negativ? Yonny Yonny Buna ziua, Soțul meu se confrunta cu o situație despre care nu știm foarte multe. A fost căsătorit, din căsătorie rezultând gemeni, însă are ... (vezi toată discuția)