avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna seara, am o companie in stare de insolventa. Am creditat in urma cu 6 luni compania cu 700.000 lei, acum doua saptamani am avut o incasare de 700.000 lei si am scos banii din cont in baza contractelor de imprumut, acum nu am cu ce sa platesc furnizorii, am datorii de 200.000 lei si nu mai produc nimic, pot baga firma in insolventa ori astept sa ma bage unul dintre creditori?
Cel mai recent răspuns: ervinweiss , utilizator 19:16, 5 Noiembrie 2015
Este in procedura generala sau simplificata?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
ContSters36960, utilizator
Recomandat ar fi sa intrati de bunavoie in insolventa si astfel aveti posibilitatea de a va numi administratorul judiciar, administrator care ulterior poate fi schimbat de catre creditori.

Dar nu cred ca aceasta este problema. Problema pe care o puteti avea este legata de incasarea a 700 000 lei, incasare pe care ati ridicat-o din banca si pentru care creditorii pot obtine o atragere a raspunderii personale pentru datoriile societatii.
nu este inca deschisa procedura, dar chiar daca am avut contracte de imprumut scadente la data la care am scos banii pot atrage o sanctiune penala impotriva mea/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa companie ruxandra85 ruxandra85 buna ziua, as dori sa stiu daca se poate ca o companie care nu mai are datorii la furnizori, nici incasari,insa are datorii la stat poate intra in insolventa? ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Insolventa Andrei1700 Andrei1700 Buna ziua,daca am o firma cu datorii pe care vreau sa o bag in procedura de insolventa,imi poate bloca conturile personale pentru recuperarea datoriilor la ... (vezi toată discuția)