avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii bagata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii bagata in insolventa

buna seara,
o firma bagata in insolventa chiar de catre administrator, aceasta firma avand datorii de 48000 la fisc.
am fost chemati in instanta nu ne am prezentat, doresc sa stiu ce se poate intampla daca nu putem plati aceasta suma!
Pe este inregistrata o masina si sediul firmei care este practit domiciliul adminstratorulu.

Va muktumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:50, 5 Noiembrie 2015
Chiar daca nu v-ati prezentat in instanta procedura se deruleaza in continuare. Daca a fost numit un administrator sau lichidator judiciar atunci acesta e cel care va coordona totul de la data numirii. Este posibil si sa se fi respins cererea de intrare in insolventa. V-ati interesat daca s-a pronuntat instanta cu privire la cererea ANAF-ului?
In mod normal masina va fi vanduta iar din pretul obtinut se vor plati cheltuielile legate de insolventa si creditorii.

Un alt risc ar putea fi legat de o eventuala cerere de atragere a raspunderii personale, daca o astfel de cerere este formulata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorilor - speta concreta colonelu81 colonelu81 Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Executare silită de către anaf persoana fizica pentru datorii firma radiată cornelia05 cornelia05 Buna seara! Va rog sa imi comunicati daca in urma radierii unei firme care a fost in insolventa, acum radiată din registrul comerțului, ANAF ul poate pune ... (vezi toată discuția)
Insolventa si raspunderea administratorului cl1981 cl1981 Buna ziua. Sunt adminitratorul unui srl cu datorii la ANAF de aprox 65.000, cu imobil pe numele meu si al sotului dar si auto pe numele sotului. Sotul este ... (vezi toată discuția)