avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta sociala, batran 81 de ani institutionalizat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta sociala, batran 81 de ani institutionalizat in sector 4

Buna seara ,am depus un dosar la asistenta sociala pentu un batran de 81 de ani bolnav de dementa alzheimer mixta comportamentala degenerativa pentru institutionalizare in camin de batrani ,a cazut la pat, a inchilozat ,nu mai merge face pe el ,are certificat de handicap grav si cei de la asistenta sociala , a spus ca nu are nevoie de asistent personal si nici de indemnizatie , eu am contract de intretinere cu batranu si are si uzul fruct viager pe o camera din apartament .acum am primit o instiintare de la asistenta sociala s-a mai adaug la dosar copii dupa actele casei ,actele de propietar, sau de intretinere, reprezentant legal , si sa aduc si eu si sotia adeverinte de venit sa le depunem la dosar.Intrebarea este ; de ce imi cere copii dupa actele de propietate si adeverinte de venit ,este posibil sa -mi ia apartamentul prin instanta pe motiv ca nu am respectat contractul de intretinere si de obligatia de a sta in apartament si ca il bag la azil? s-au asa sunt formalitatile .Pot sa-l institutionalizez cu asemenea contract fara sa ma afecteze ?A fost internat si la spitalul balaceanca pentru tratament batranul nu mai cunoaste pe nimeni, si a slabit foarte mult , Ii dam sa manance cu lingurita.Astept raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:26, 5 Noiembrie 2015
Atata timp cat batranul are intretinator, nu vad de ce sa-l internati. Uzufructul nu ii e afectat daca i se plateste folosinta, sa spunem. Dar nu puteti dv. folosi imobilul in interesul dv., ci sa-l administrati in interesul batranului (eventuala chirie ii apartine).

Nu cunosc de ce v-au cerut actele acestea cei de la asistenta, nu e sectiune de ajutoare sociale si eu nu ma ocup cu asa ceva. Incercati sa intrebati si la Somaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare- cumparare cu uzufruct viager pe o camera dudrda dudrda Buna ziua , am un apartament cu doua camere , din care pe dormitor este pusa ipoteca pentru un batran care are uzufruct viager pe acea camera, sufera de ... (vezi toată discuția)
Dementa senila degenerativa mixta. DanValentinMarcu DanValentinMarcu Tatal meu are acest diagnostic de dementa degenerativa mixta si este foarte greu de ingrijit. Are domiciliul pe buletin in Bucuresti si gradul de handicap si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)