Buna ziua,
Am fost concediat cu art.65, am facut contestatie la decizia de concediere si am "castigat" reintegrarea . Hotararea s-a dat pe 15 iunie 2009, in 18.06.2009 s-a emis adresa de la firma, am primit adresa de la firma in 23.06.2009 sa ma prezint pentru reintegrare, in 24.06.2009 m-am prezentat... de atunci merg zilnic la serviciu, ma semnez in condica de prezenta dar nu mi s-a facut nici un act pentru reintegrare pe motiv ca nu a sosit comunicarea de la judecatorie. Bineanteles ca nu am primit bani sau bonuri de masa in aceasta perioada, pentru ca sunt si nu sunt angajat. Azi am fost la judecatorie si am ramas inmarmurit : fata de la Arhiva mi-a spus ca doamna judecator a plecat in concediu si nu mi-a "scris" hotararea. Cand am intrebat-o " bine, si eu ce fac?" mi-a raspuns simplu "habar n-am".
Aceeasi intrebare v-o adresez si dumneavoastra. Eu m-am conformat adresei primite, am si decizia de reancadrare semnata de manager, de ce nu se duc la indeplinire formalitatile?
Daca doamna judecator binevoieste sa se intoarca din concediu in septembrie, eu ce fac?
Multumesc
Daca aveti Deciazia de reincadrare cei de la personal sunt obligati sa duca la indeplinire aceasta decizie. mergeti la serviciul personal si solicitati cat mai urgent aces lucru. Daca nu se supun ordinelor managerului , mergeti la managerul firmei si aducetii la cunostinta acest fapt.
Trebuie sa vedeti daca decizia de reintegrare a fost inregistrata la ITM, pentru ca in aceste conditii inseamna ca in mod real angajatorul executa sentinta civila.
Insa daca nu primiti salariu precum si despagubirile acordate de instanta, asta inseamna ca angajatorul se face ca executa hoararea, intrucat la ITM trebuie sa faca dovada achitarii salariilor restante si a celorlalte bonusuri de natura salariala.
Mergeti insa la managerul firmei si vedeti explicatiile acestuia. Daca nu aplica dispozitivul sentintei nu aveti decat sa asteptati pana la comunicarea hoatararii si sa cereti apoi executarea silita a acesteia.
Faptul ca nu aveti hotararea in extenso redactata nu inseamna ca litigiul dvs nu a fost solutionat. Ceea ce conteaza este dispozitivul, care se poate proba si cu un certificat de grefa. Angajatorul dvs e obligat sa va faca formalitatile de reincadrare si sa va si plateasca. Daca se face ca nu stie de hotarare deoarece nu a fost comunicata (desi am inteles ca nu e cazul, chiar s-au facut niste acte interne, nu?), atunci nici dvs nu va prezentati la serviciu. Dar sa va prezentati si sa nu fiti incadrat si platit e "cam" ilegal.
Din pacate , pentru a puterea cere punerea in executare a hotararii judecatoresti trebuie sa asteptati redactarea ei!
Pana atunci va sfatuiesc sa procedati cum v-au recomandat colegii mei!B-)