Pentru a nu mai deschide alt Topic, rog, dacă se poate, să mi se răspundă care e data de depunere a unui Înscris (sau Cerere) cerut de Judecătorie, dar şi Taxa de Timbru aferentă, dacă am primit înştiinţarea pe 19.11.2015 (data poştei) ?
În cazul de faţă, ştiind că nu se lucrează pe 30.11.2015 şi pe 01.12.2015 (zile libere declarate oficial), n-ar trebui să avem dreptul de a depune documentele maxim până Miercuri 02.12.2015 ?
Citind Noul Cod de Procedură Civilă aşa ar fi normal să fie:
ART. 181. Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Scriu pentru a fi sigur, mai ales că
trebuie plătită şi Taxa de Timbru de 40 lei, pentru că altfel, cererea se anulează (e vreo problemă dacă o voi plăti-o tot Miercuri ?).
Cred că termenul de "zi nelucrătoare" se referă şi la zilele libere declarate de instituţiile statului - aici e neclaritatea pe care o am.