avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intocmire apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intocmire apel

Buna ziua. Apelul se adreseaza curtii de apel, chiar daca intr o hotarare a unui complet de tribunal, se spune ca , <<se va intocmi apelul si se va depune la arhiva,sectia I civila la tribunal?>>. de cand decurge teremnul de decadere al depunerii cererii de apel? in hotarare spune ca 10 zile de la comunicare. eu am fost instiintat pe data de 13 iunie 2016, apoi plicul a stat la primaria 7 zile insa nu am avut posibilitatea de a l ridica.De cand incepe sa decurga acele 10 zile? De la primirea plicului retur la instanta sau de la lasarea instiintarii de catre agent? Faptul ca erau la distanta mare de casa, poate fi un motiv obiectiv de luare in considerare de catre instanta pentru o eventuala repunenere in termen? Enuntul art le cunosc, insa as dori un raspuns aplicat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: postasul , utilizator 23:07, 30 Iunie 2016
Termenul de apel curge de la comincarea actului, data postei oficiul postal destinatar,termenul se calculeaza pe zile libere, adica nu intra in calcul ziua in care incepe sa curga si ziua in care se implineste termenul, deci de la data trecuta in procesul verbal de agentul porcedural,in nici un caz de la primirea plicului retur la instanta.
Pot invoca un viciu de procedura, ca nu am fost citat? Factorul nu a lasat instiintarea.Eu nu eram in localitate si nici nu puteam sa vin. este vorba de cateva sute de km.Pot invoca acest motiv pentru o repunere in teremen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai are rost sa fac apel? cosmon2004 cosmon2004 Este vorba despre un credit din 2006 cu scadenta in 2009,ultima rata platita in 2011. Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel respinsa solov solov buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.am primit hotararea judecatoreasca in data de 17.07.2017 data postei si am depus apelul in data de ... (vezi toată discuția)
Aceeasi instanta din constanta........situatie disperata!!!! rosu gheorghe rosu gheorghe De aproape patru luni astept de la instanta comunicarea unei motivari a hotararii pentru a putea introduce recurs. Am fost de nenumarate ori la tribunal sa ... (vezi toată discuția)