avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie proprietari pentru lucrari de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie proprietari pentru lucrari de amenajari interioare

Buna ziua,

Am solicitat un certificat de urbanism pentru obtinerea unei autorizatii de construire pentru lucrari de amenajari interioare. Pe langa o serie de avize (mediu, gestiune deseuri, etc), mi s-a cerut "acord Asociatie de Proprietari (PV sedinta si tabel cu semnaturile coproprietarilor in original". Avand in vedere ca nu exista coproprietari, e suficient acordul asociatiei? Lucrarile vizeaza exclusiv apartamentul in proprietate personala, nu spatiile comune ale imobilului.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:39, 11 Noiembrie 2015
dana_maria1984 a scris:

- Schimbare usa acces in apartament. Usa actuala este din PVC alb.
- Modernizare instalatii electrice, inlocuire completa a intstalatiei actuale.
- Modernizare instalatii sanitare.
- Reconditionarea tamplariilor interioare existente.
- Lucrari de amenajare interioara ce tin de finisaje: inlocuiri de parchet si gresie, decapare pereti, tencuiel, zugraveli, etc.

Pentru toate aceste lucrari nu trebuie sa solicitati certificat de urbanism. Un pic de zgomot se face atunci cand schimbati usa, cand montati si demontati instalatiile electrice, sanitare, tamplarie, parchet, gresie... Acestea se pot anunta la asociatie si puteti sa va cereti scuze de la vecini pentru zgomot, praf, deranj... Atat! Fara alte formalitati.
- Modernizare instalatii termice, repozitionare C.T.

Pentru repozitionarea C.T. trebuie sa apelati la o firma autorizata in montarea CT, firma ce va intocmi un proiect (schita), proiect aprobat de furnizorul de gaz. Nici pentru aceasta nu va trebuie certificat de urbanism.

Cine v-a solicitat sau cine va spus ca trebuie sa obtineti certificat de urbanism?
Buna ziua,
E nevoie de autorizatie pentru ca e vorba de un imobil situat intr-un sit protejat istoric, iar conform primariei Timisoara aceasta e necesara daca la interior se desfasoara urmatoarele activitati:

Lucrări interioare
• zugrăveli şi vopsitorii interioare;
• reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie
interioară;
• reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
• reparaţii şi înlocuiri de sobe de
încălzit;
• reparaţii la instalaţiile interioare;
• lucrări de compartimentare.

[ link extern ]
Lipsa aia de zgomot e ciudata... usa ar trebui fixata in zidurile de rezistenta, daca nu se face e montaj de mantuiala. In majoritatea cazurilor, totusi, nu se face.
Scoaterea usii vechi, trecerea cablurilor noi de curent prin tencuiala sau prin ziduri... nu presupun zgomot? Scoaterea gresiei, nu?
Intreb, caci din experienta mea, acestea inseamna destul de mult deranj pentru vecini. Numai traseele pentru toate cablurile si/sau tuburile prin care trec cablurile de curent inseamna o bormasina care sa deseneze pe pereti, tavane etc. aceste trasee... Poate dura 1-2 zile, din care bormasina ar merge jumatate din timpul de lucru.
Repet, asta e pe baza experientelor mele anterioare, nu sunt expert si nici nu cunosc modalitatea in care va refaceti instalatia electrica. Ea poate fi si aplicata, caz in care in loc de santurile pentru tuburi se poate executa doar prinderea cu bride...
Pe de alta parte, in situatia actuala a problematicii modalitaii in care functionarul primariei isi face treaba, ar trebui sa intrebati ce anume trebuie sa obtineti si din ce cauza ori temei legal, caci se sufla si-n iaurt de teama retinerii si altora care semneaza ca primarul... Sa nu ajungeti cu dosarul si sa asteptati 30 de zile sa obtineti un refuz.
Depuneti dosarul si reveniti in cateva zile sa il completati cu semnaturile.
Din ce stiu eu NU aveti nevoie de autorizatie de constructie pentru astfel de lucrari, chiar daca este intr-o zona protejata. Doar daca chiar imobilul respectiv este pe lista monumentelor protejate.
Este nevoie de autorizaţie de construire conform Lege nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, CAPITOLUL I, Art. 3. — (1) b) lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la constructii reprezentand monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil — teren si/sau constructii, la constructii amplasate in zone de protectie a monumentelor si in zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de urbanism aprobate; a se vedea şi Art. 11.(3).
În privinţa acordului Asociaţiei de proprietari, conform Lege nr. 230 din 06/07/2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, pusă în aplicare prin:
- Norma metodologică publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008.
acest ACORD NU TREBUIE decît în cazul parţilor comune, sau in cazul schimbării destinaţiei spaţiului, unde pe lîngă acordul comitetului executiv, trebuie şi acordul proprietarilor direct afectaţi. Vezi Art 41 şi 42 din Lege.

Alte discuții în legătură

Placă și renovare acoperiș locuință Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Dacă vreau sa torn placa si sa renovez acoperis am nevoie de aprobare? (vezi toată discuția)
Modificare in apartament bogdanmihaisavu bogdanmihaisavu Buna ziua tuturor, Am nevoie de o parere in ceea ce priveste o viitoare actiune de-a mea. Pe scurt, doresc sa efectuez o mica modificare in apartament. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie santuri pt. instalatia electrica in apartament? ddaas ddaas Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc din 81 construit din placi prefabricate din beton armat. Acum apartamentul este in renovare ... (vezi toată discuția)