avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort + partaj

in 14 mai 2009 sotul intenteaza actiunea de divort.
sotia intenteaza actiunea de inventariere a bunurilor dobandite pe timpul casatoriei.
printre bunurile cu pricina, exista un autoturism ford in valoare de 8000-9000 euro,dobandit prin cumparare (second-hand), in timpul casniciei.
in luna ianuarie2009, familia castiga un autoturism seat altea la o promotie nestle ( lapte cumparat pentru alimentatia copilului lor). autoturismul este ridicat de la bucuresti, actiune la care participa , prin prezenta, ambii soti, dar, pe actele emise este trecut doar numele sotului. autoturismul este in valoare de 17.000 euro.
dupa ce sotia a intentat actiunea de inventariere a bunurilor, sotul a facut intimpinare, anexind la dosar doua contracte de vanzare-cumparare : unul pentru ford in valoare de cca 3000 euro si altul pentru seat in valoare de cca 6000 euro.
una dintre masini a fost vanduta unui frate de-al sotului iar cea de-a doua unui verisor de-al sotului.

vanzarea a fost fictiva,deoarece, si acum, sotul circula cu seat-ul.
care ar fi modalitatea, ca la partaj,sotia sa obtina partea ce i se cuvine din contravaloarea reala a celor doua autoturisme.
actiunea de partaj inca nu a fost introdusa, deoarece a doua infatisare in procesul de divort, este stabilita pe data de 23 septembrie.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:43, 21 Iulie 2009
Facand dovada faptului ca cele doua contracte sunt fictive (simulate) si solicitand o expertiza auto pentru evaluarea acestor bunuri.Eventual solicitand si nulitatea absoluta a actelor in cauza pentru pret "nesincer/neserios", frauda la lege, cauza ilicita/imorala...punand si un sechestru asiguratoriu pe respectivele bunuri - dupa caz.
Important este sa aveti dovezi (inscrisuri, martori) ca sa puteti dovedi sustinerile dvs. si cu siguranta ca veti primi ceea ce considerati ca vi se cuvine:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi considerat furt intre soti GYORGYO GYORGYO Buna seara,revin cu doua intrebari la care vreau raspunsuri cat mai la obiect ,va rog: in timpul casatoriei am achizitionat doua autoturisme ,in aprilie 2008 ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)