avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii dupa demisie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii dupa demisie!

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la locul de munca incepand cu data de 01.11.2015 .
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am vreo obligatie sa anunt undeva acest lucru si ce acte necesare sunt. In urmatoarele 3 luni nu urmaresc sa ma angajez din nou.
Din cate stiu in caz de demisie nu primesc somaj. Va rog sa-mi confirmati acest lucru.

Multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 6 Noiembrie 2015
Dvs nu aveti nicio obligatie de a instiinta o institutie publica.

La data incetarii c.i.m., angajatorul are obligatia de a completa incetarea c.i.m. in REVISAL si de a o transmite la ITM.

Intr-adevar, incetarea c.i.m. prin demisie nu da posibilitatea fostului salariat sa beneficieze de somaj.

La incetarea c.i.m. trebuie sa solicitati in scris angajatorului eliberarea urmatoarelor documente:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj, chiar daca nu beneficiati de acesta. Aceasta este posibil sa va fie de folosin viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post anyana3 anyana3 buna ziua, In momentul in care se restructuraza un post din motive financiare, mai trebuie depusa de angajator o instiintare (adeverinta) la somaj si/sau ITM, ... (vezi toată discuția)
Dovada incheierii contractului de munca Dorianela Dorianela Buna ziua, Daca eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si mi-a fost aprobata la zi, dupa 2 luni jumatate de lucru, mai este nevoie la noul loc de ... (vezi toată discuția)
Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)