avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu odihna

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: mai am 13 zile de concediu pe anul in curs (pe care l-am lucrat integral la firma actuala) si as dori sa le iau incepand cu jumatatea lunii decembrie. Am omis sa fac cererea cu 60 de zile inainte (efectiv am uitat) si nici nu mi s-a amintit de situatie.

Nu pot sa trag o concluzie clara din lege (se subliniaza faptul ca dreptul la concediu este garantat si nu poate fi limitat, dar deasemenea ca cererea trebuie facuta cu 60 de zile inainte).

Intrebare: legal vorbind, ce optiuni am pentru a avea concediu perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: mihaifog , utilizator 16:51, 7 Noiembrie 2015
In opinia mea, aveti dreptul la CO chiar daca nu ati respectat acel termen.
In regula. Multumesc foarte mult pentru rabdare si raspunsuri!

Stiu ca este o situatie putin neclara, daca mai sunt si alte opinii pe tema asta as fi curios sa le aud, desi tind sa va dau dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna M-A-N M-A-N Cu cat timp inainte de realizarea concediului de odihna se poate depune cererea scrisa? (vezi toată discuția)
Concediu silverlining silverlining Am platit un sejur pentru anul urmator intr-o anumita perioada, urmeaza sa fac si programarea concediului in acea perioada. Imi poate fi interzisa programarea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rusenadelin rusenadelin cind am dreptul la concediu de odihna ca am deja 1 an si nu am dreptul (vezi toată discuția)