avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi - supraveghere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi - supraveghere video

buna ziua. am o casa cu 4 camere.in fiecare camera mi-am montat camere video ascunse de supraveghere, in cazul in care iau 2 persoane in chirie trebuie sa scot camerele montate din camera pe care vreau sa o inchiriez? am voie sa intru in camera chiriasilor fara acordul lor, sau in caz de neplata a chiriei am dreptul sa sparg usa si sa ii evacuez inainte de termenul stabilit[ termenul stabilit este de 6 luni].au trecut 2 luni iar chiriasii nu vor sa plateasca si spun ca nu am dreptul sa ii dau afara deoarece au semnat un contract pe 6 luni. sau cum trebuie procedat pentru a nu mai avea probleme pe viitor cu alti chiriasi.
Cel mai recent răspuns: elias_eu , utilizator 09:30, 11 Noiembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare,pentru instalare sistem de suopraveghere este obligatoriu de respectat disp L nr 677/ si L 332/ privind protectia datelor cu caracter personal
De regula,in contractul de inchiriere se consemneaza obligatiile reciproc asumate de catre parti
Nu aveti voie sa patrundeti in spatiul inchiriat, fara acordul si in lipsa chiriasilor
in caz de neplata a chiriei am dreptul sa sparg usa

nu aveti dreptul sa spargeti usa
Aveti dreptul sa solutionati amiabil sau eventual promovati actiune in instanta
Chiar daca exista contract de inchiriere ,chiriasul are obligatia sa achite conform termeni conveniti in contract chirie+utilitati
La incheierea contractului ati prevazut plata garantie?
domiciliul si intimitatea chiriasilor sunt inviolabile. doar un judecator poate permite violarea domiciliului s-au a intimitatii unei persoane.
ati instalat camere ascunse, ca nu de supraveghere, in camera chiriasilor fara stirea si acordul lor, deci ii spionati. daca ei afla ca ii spionati, faptul ca nu v-au platit chiria o sa fie cea mai mica problema in viata d-voastra. ati violat foarte grav intimitatea chiriasilor iar daca ei va denunta o sa va infruntati la o problema foarte mare, o condamnare cu inchisoare.

apropo, in celalte camere pe cine spionati cu camerele ascunse, pe sotie, pe copii, pe alti chiriasi???

ca sa vorbim de camere de supraveghere, acestea trebuie sa se afle la vedere si sa existe avize care sa atraga atentia asupra existentei camerelor.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
cuziamusia, utilizator
ce raspuns ciudat. Omul se plange de faptul ca nu-i plateste chiria de doua luni si au de gand sa continue pana la 6 luni, conform contractului si dv tot pe el il luati la intrebari. In contract este stipulata o sanctiune in cazul in care nu plateste chiria ? exista posibilitatea sa-i dati in judecata si sa le cereti daune si conform legii sa plateasca pt fiecare zi de intarziere.... mai bine vorbiti cu un avocat care vrea sa va ajute si cat mai repede. Sunt sigur ca acele camere nu au fost puse pentru acei rau voitori, ci pentru siguranta casei lui, in perioada cand casa era nelocuita, este posibil sa nu fi functionat cat au fost inchiriate camerele.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
TraianL, utilizator
Ce problema ciudata, omul se intreaba daca va trebui sa scoata camerele ascunse in caz ca primeste chiriasi, apoi aflam ca are chiriasi de peste 2 luni... si camerele, unde-or fi?

Vorbiti cu un avocat si diminuati-va pierderile. Evacuare nu mai puttei face pana in primavara, insa daca va grabiti, probabil, veti putea si atunci.
Eliminati camera de acolo. Nu e nicio supraveghere, platiti daune si poate probleme penale in caz ca cineva da din greseala peste ea...
Daca aveti contractul inregistrat la anaf si prevede penalitati, puteti cere penalitatile. Altfel, dificil.
Notificati chiriasii, explicati-le oficial ce inseamna incalcarea contractului.
nuuu, nu trebuie scoase camerele! ce minte bolnava au unii! ce vrei sa vezi pe camere? cum fac aia sex? ti-ar conveni sa afli dupa 2 luni ca ti-a fost monitorizata fiecare respiratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ... mariusads mariusads Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate ianiang ianiang Bună! Vă rog frumos, să mă ajutaţi să aflu ce drepturi am ca cetăţean al acestei ţări,în legătură cu situatia de faţă. De doi ani stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Instalare camera supraveghere tatiana_toma tatiana_toma Buna ziua, am inchiriat o casa la curte, in curte sunt 2 corpuri de casa in una locuim noi si in cealalta locuieste baiatul propietarului, fara acordul nostru ... (vezi toată discuția)