avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executarea de sarcini nespecificate in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executarea de sarcini nespecificate in fisa postului

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea chestiune:
Un angajator isi exprima verbal intentia de a-i atribui angajatului un nou tip de sarcini (mai predispuse la risc de pierdere financiara) care nu au fost negociate la interviul de angajare nici nu sunt specificate expres in CIM sau in fisa postului.

- Are angajatorul dreptul de a decide unilateral, date fiind circumstantele stabilite in cadrul negocierilor de angajare?
- Care sunt metodele formale de informare a angajatului?

Deocamdata, angajatorul nu a oferit formarea pentru aceasta noua categorie de sarcini, dar si-a exprimat intentia s-o faca.

- Cum se procedeaza ca angajatul sa refuze formarea, apoi asumarea si executarea acestor sarcini riscante?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 9 Noiembrie 2015
Angajatorul are dreptul sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Textul de lege nu face nicio distinctie cu privire la modalitatea de comunicare a acestor dispozitii, verbala sau scrisa. In general, acestea sunt materializate intr-un document scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca lilinda09 lilinda09 Buna ziua, ajutoooorrr!!!!:((..Nu peste multa vreme, societatea noastra va angaja si cel de-al 21-lea angajat...da, si trebuie CCM...problema este ca, eu am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Cum se face recrutarea si selectia muncitorilor de la salubritate? blooeyes blooeyes Buna ziua. In primul rand scuze daca am deschis topicul in sectiunea gresita,in al doilea rand as avea nevoie de cateva informatii daca aveti cunostinde de asa ... (vezi toată discuția)