avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil in varsta de pana la doi ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil in varsta de pana la doi ani

Buna ziua.
Eu ma aflu in concediu de crestere al copilului in varsta de pana la doi ani, pana la data de 26.01.2016,( pentru primul copil). La data de 29.07.2015 s-a nascut cel de.al doilea copil , pentru care deasemenea am optat pentru acelasi concediu de crestere a copilului pana la ,data de 29.07.2017, depunand actele la DGPBM la data de 15.08.2015( urmand ca pe perioada care se suprapun, sa primesc lunar suma de 600 lei pentru cel de.al doilea copil).
Cei de la resurse umane au dat o dispozitie prin care eu pot primi acea suma ,dar cu data de 15.09.2015 si nu cu data la care a fost depus raportul ,ori data nasterii celui de.al doilea copil .
Ce pot face in cazul acesta ,daca este corect primirea acelui stimulent abia la o luna de depunere , sau trebuie sa primesc banii cu data depunerii raportului ori data nasterii copilului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ioan_claudiu84 , utilizator 09:04, 11 Noiembrie 2015
1. Cei de la Resurse umane nu au nici o legatura cu acordarea celor 600 lei pe perioada de suprapunere.

2. Trebuie sa primiti acesti bani cu data nasterii celui de al doilea copil (29.07.2015).

3. - Din modul de exprimare inteleg ca lucrati in sistemul de aparare unde cei care se ocupa cu asa ceva nu stapanesc legislatia.
- Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
- Sa precizati in sesizare ca lucrati in MApN sau sau MAI.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil de pana la doi ani. ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Pana in data de 26.01.2016 ma aflu in concediu crestere copil de pana la doi ani , iar la data de 29.07.2015 s-a nascut cea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cu norma de hrana SilviAna90 SilviAna90 Buna seara, la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil este inclusa si norma de hrana? Lucrez la politia locala, venitul net realizat anterior ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - tata- cumulare 2 luni ConstantinLiviu ConstantinLiviu Buna ziua, Am o intrebare , va rog : Sotia mea este in crestere copil cu cel de-al doilea copil pana la data de 26 iunie 2014. Pe data de 31 decembrie 2013 ... (vezi toată discuția)