avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... de cand incepe suspendarea permisului??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

de cand incepe suspendarea permisului??

Acum 5 luni mi.a fost retinut permisul de conducere pentru viteza 90 de zile.in a 15-a zi de dovada am depus contestatie impotriva procesului verbal.nu am ridicat certificat de grefa si permisul l.am avut suspendat.de cand incepe suspendarea ? Din data de cand mi.a expirat dovada sau din data din care se incheie procesul?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:31, 9 Noiembrie 2015
Prin depunerea plangerii s-a suspendat executarea sanctiunii principale (amenda) si a celei complementare (suspendarea).
Suspendarea va incepe din momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti (in cazul in care veti pierde procedsul).
Dar nu m.am folosit de permis nu am scos certificat de grefa am avut permisul suspendat 3 luni
Daca nu ati solicitat certificat de grefa ptr ridicarea permisului asta nu presupune ca perioada de suspendare se "executa" in timpul procesului sau pana la finalizarea acestuia.
A fost optiunea dvoastra sa depuneti plangere iar plangerea suspenda executarea sanctiunii.
Aveati posibilitatea sa ridicati permisul si sa conduceti pana la ramanerea definitiva hot judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat hulubeicristian hulubeicristian Ma ajuta in instanta faptul ca nu am ridicat permisul de la Politie chiar daca am contestat p.v-ul? (vezi toată discuția)