avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Chitanta de mana-rol fiscal-cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Chitanta de mana-rol fiscal-cadastru

Buna ziua,

In anul 2005 parintii mei au cumparat cu chitanta de mana un teren. In baza chitantei de mana au fost trecuti la rol fiscal. Mentionez ca terenul nu are cadastru.
In prezent doresc sa inchei contract de vanzare-cumparare la notar, dar intrucat nu exista cadastru pe teren, nu pot sa inchei contractul autentic.
Asadar trebuie sa fac cadastru.M-am lovit de urmatoarea problema:
Pt a se face cadastru am inteles ca trebuie sa renunt la rolul fiscal!!!Ori asa ceva nu vreau sa fac. Pt ca daca renunt la rol fiscal, cadastru se face si numele vanzatorilor, eu nu mai raman cu nicio dovada ca am detinut acel teren, doar cu chitanta de mana, care asa singura fara a fi insotita si de rol fiscal nu cred ca are o valoare juridica foarte mare.
Intrebarea mea este, de ce trebuie sa renunt la rolul fiscal pt a se face cadastru pe numele vanzatorilor. Exista o posibilitate de a nu renunta. Mentionez ca sunt la zi cu taxele.
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate intervenita vanzarea in baza chitantei de mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan cu chitanta de mana crist79 crist79 Un teren extravilan a fost vandut in anul 2006 cu chitanta de mana de unicul mostenitor in prezenta a 2 martori catre primarul localitatii cu o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Cumparat teren cu chitanta de mana mihail80 mihail80 am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul ... (vezi toată discuția)