avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prelungire contract comodat pentru sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prelungire contract comodat pentru sediu social

Buna ziua,

Am incercat sa aflu de pe site-ul onrc, dar nu am gasit informatii concrete, despre pasii de urmat in cazul in care contractul de comodat a expirat (in cazul meu in 2012). Societatea e infiintata in 2007, suntem doi asociati iar spatiul (in fine cota parte) este apartamentul mamei mele.
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: infosystems4u , utilizator 16:13, 9 Noiembrie 2015
Faceți un noi contract de comodat și apoi faceți o hotărâre AGA prin care se prelungește sediul social. Puteți face și un alt contract, de ex. un contract de închiriere însă dacă cel care închiriază este persoană fizică contractul trebuie înregistrat la administrația financiară.
Am verificat in dosarul firmei si exemplarul contractului de comodat are valabilitate de 10 ani, fiind intocmit in iunie 2007. La registrul comertului insa apare ca ar fi expirat in 2012 deci dupa 5 ani. Momentan sunt confuz. Informatia am primit-o de la banca, cand faceam actualizarea periodica a datelor firmei.

Nu se pune problema unui contract de inchiriere pentru ca este apartamentul mamei mele, in care de altfel si locuiesc.
Acel nou contract de comodat (sau act additional de preleungire eventual ?) trebuie facut la notar?
Nu trebuie facut la notar. Il redactati dvs., faceti si o decizie a asociatilor prin care se prelungeste sediul social pe cati ani doriti dvs., si mergeti la Registrul Comertului.
Am vazut ca pe site-ul onrc se pot depune online dosarele. stie cineva in ce forma se depun? (scanate, word, pdf, semnate, nesemnate?) ma refer la hotararea aga si la act additional. sau se refera la altfel de acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social firma popescuconstanta popescuconstanta Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la schimbarea sediului unui SRL, intrucat acesta este expirat.As dori sa mut sediul la adresa unde si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Activitati care se desfasoara la beneficiar si/sau in afara sediilor propii Dorina Almajan Dorina Almajan Buna ziua! Pentru activitati de inginerie si consultanta desfasurate la beneficiar si/sau in afara sediului firmei (SRL), cu ocazia unui control, sunt ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot reactualiza actul constitutiv ContSters236592 ContSters236592 Trebue sa i-mi schimb sediul social si la reg. comertului mi-au cerut actul constitutiv reactualizat. poate cineva sa-mi explice mai detaliat cum porocedez ... (vezi toată discuția)