avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie definitiva - punere in aplicare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie definitiva - punere in aplicare

In urma unui proces civil am castigat si la Fond si la Apel, decizia fiind definitiva. In cat timp se pune in aplicare decizia definitiva si legalizata depusa la registratura institutiei in cauza ?
Este vorba de eliberarea unei adeverinte cu toate documentele din dosarul personal al unei foste salariate si care trebuia eliberata in 15 zile de la data solicitarii.
Intrucut Decizia de acum este definitiva in urma unui proces care a durat aproape 2 ani si in decizie se citeaza legea care trebuia sa faca eliberarea actului solicitat in 15 zile,
se poate intelege ca dupa depunearea deciziei legalizate la institutie, adeverinta solicitata sa fie eliberata in 15 zile de la depunere ?
Daca institutia continua amanarea, ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 14:36, 9 Noiembrie 2015
Avand in vedere ca este o obligatie de a face, daca aceasta nu este executata de buna-voie, trebuie sa apelati la un executor judecatoresc. Daca in urma somatiei emisa de executor nu se emite adeverinta, va veti adresa instantei cu o cerere prin care debitoarea sa fie obligata la o penalitate pe zi de intarziere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare a sentinta definitiva mlaurentia mlaurentia Un membru al familiei a castigat proces cu privire la recalcularea pensiei cu institutia statului competenta. Sentinta a fost comunicata prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă am câștigat un proces civil în care pârâtul ... omkkap omkkap Bună ziua Dacă am câștigat un proces civil în care pârâtul trebuie sa mi acorde o suma de bani, dar în decizia judecătorească nu este specificat ... (vezi toată discuția)
Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã Radu9 Radu9 Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice ... (vezi toată discuția)