avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere pasaport in strainatate dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere pasaport in strainatate dupa divort

Buna seara. M-am casatorit in Germania cu un cetatean roman, preluand numele lui, emitandu-se certificatul de casatorie de consulatul Romaniei in Germania. Anul acesta am divortat tot la consulat, dar cand am incercat sa fac pasaportul pe numele de fata, in baza certificatuluid e casatorie, am intampinat probleme. trebuie sa revin in tara pentru ca imi expira pasaportul si nu stiu ce sa fac. NU am avut copii cu fostul sot. VA rog sa ma indrumati pas cu pas , pentru ca am nevoie urgenta de pasaport.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:28, 10 Noiembrie 2015
[ link extern ]

oare trebuie doar sa urmez acesti pas si am rezolvat problema?
~ Conținut șters la cerere ~
art. 39 din ce text de lege?
~ Conținut șters la cerere ~
capucino a scris:

Anul acesta am divortat tot la consulat

:-/
Nu se poate divorta la consulat.

Aveti sentinta de divort emisa de o instanta din Germania? Daca da, acestea sunt documentele pe care trebuie sa le aveti pentru inscrierea divortului la consulat sau in tara:
[ link extern ]

Dupa ce inscrieti trebuie sa va faceti carte de identitate (cel putin provizorie) cu noul nume si abia apoi puteti depune actele pentru un nou pasaport, daca doriti sa aveti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Din experienta unui utilizator intr-o situatie identica (schimbare pasaport dupa divort):

Din păcate in cazul de față nu se poate face deoarece schimbarea primului act de identitate după divorț se poate numai în România. De aceea nu mi-au dat dreptul la pașaport CRDS si mi-au dat procura speciala pentru un nou buletin românesc pe numele de după divorț si apoi pașaport CRDS.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei pentru fetita mea AndreeaIMA AndreeaIMA Ma numesc Andreea si am fost casatorita in tara, am venit impreuna in USA, dupa care am divortat aici. Anii au trecut si m-am recasatorit, am o fetita si as ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate fara un contract de proprietate in romania FodorLeonard FodorLeonard Buna seara tuturor!Problema mea este urmatoarea: stau in Italia de vreo 7 ani,in Romania nu mai am nici o proprietate,sau vreo posibilitate de a ma lua cineva ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)