avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere de chemare in judecata recuperare debite
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere de chemare in judecata recuperare debite

care este procedura de recuperare a debitelor in cazul unei societati care se ocupa de colectarea deseurilor, si daca are cineva un model de cerere de chemare in judecata a debitorilor?
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 10:14, 15 Decembrie 2015
Cererea de chemare in judecata si procedura (cerere valoare redusa. ordonanta de plata, drept comun) se stabileste in functie de cuantumul creantei si de documentele justificative
taxa de timbru la ordonanta de plata este de 200 lei, suma fixa.la cererea de valoare redusa este variabila?
la cererea de valoare redusa taxa este:
- 50 lei daca valoarea nu depaseste 2000 lei
-200 lei daca valoarea este mai mare de 2000 lei
Inainte de a va apuca sa faceti cererea (ordonanta de plata), va recomand sa puneti debitorul in inarziere (termen 15 zile) printr-o notificare prin executor sau cu continut declarat. Lipsa acestei proceduri prealabile este motiv de respingere a actiunii. Ca sa nu pierdeti timpul, verificati si pe portal onrc daca este in insolventa. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ordonanta de plata crysstianno crysstianno Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc... -Am trimis somatia de plata cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Bimpal Bimpal Buna seara! As dori sa stiu ce am de facut pentru a recupera banii datorati de o firma (clinica), contravaloarea unor servicii prestate pentru care s.au emis ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru alina oana alina oana Buna ziua, Pentru depunerea unei cereri de chemare in judecata, actiune in pretentii, fiind vorba de recuperarea un prejudiciu pentru ultima factura ... (vezi toată discuția)