avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?

Discutia e simpla. Gandeste-te ca ai candida (chiar daca e aiurea fie si gandul ca ai face-o) si incearca sa creionezi un mic discurs pe care l-ai spune oamenilor. Cum ti-ai defini persoana? Ce program ti-ai alege?

E un fel de joc. Din care ar trebui sa invatam cu totii ca lumea e altfel decat auzim la televizor.

Maine, aceasta discutie este sustinuta si de un editorial publicat in Avocatnet.ro:
www.avocatnet.ro/index.html/...

Deci, ce discurs crezi ca merita cei din jur? (n-am spus nimic de discursurile care ar convinge, dar putem discuta si despre ele). B-)
Discursurile candidatilor la Presedintia unei tari ar trebui sa fie bine fundamentate.Ar trebui sa fie o intreaga armata de specialisti in spatele acestor discursuri pentru ca sa atraga electoratul in proportii cat mai mari.Obama a folosit in campania sa electorala discursuri in care a folosit mesaje subliminale, si practic a manipulat electoratul. A aflat "punctele vulnerabile" ale populatiei si printr-o strategie bine gandita, a actionat in consecinta.Concluzia este ca Obama nu este ceea ce parea a fi anterior alegerilor...Am citit cateva articole detaliate in acest sens...a dorit puterea iar in spatele lui pare a fi un grup de oameni care l-au controlat si il controleaza in continuare si care nu doresc decat puterea (ec.sociala si politica).Pot fi simple speculatii insa pana la proba contrara, mai vedem, mai citim, mai aflam si alte informatii:)
Ideea insa "Discurs de candidat la presedentie.Tu ce ai spune" este destul de provocatoare avand in vedere ca pe acest forum "activeaza" oameni foarte valorosi din aproape toate domeniile (mai putin politic) care "simt, traiesc, vad" pulsul natiunii, oameni care pot chiar oferi solutii inedite, salvatoare, bune de pus in practica...Tema discutiei imi pare mai mult a fi un exercitiu prin care inveti sa-ti depasesti limitele si sa-ti cultivi increderea in sine si de ce nu sa gasesti solutii la anumite probleme.Am experimentat tema din pur amuzament si am fost surprinsa sa constat ca este interesant sa candidezi la Presedintie (chiar si virtual)! legally a fost foarte entuziasmata si foarte bine a facut, tineretea isi spune cuvantul, poate ca intr-o buna zi chiar va ajunge Presedinte :)
Apoi, daca luam in considerare ca mintea functioneaza ca un computer cu butoane de pornit/oprit si ca in lume exista deja "programatori" care au creat metode/tehnici neuro-lingvistice (NLP) de dezvoltare a comunicarii, care ating excelenta in comunicare, ajungem la concluzia ca totul este posibil (Manual de utilizare a creierului autori Bob G. Bodenhamer si L.Michael Hall).Tehnici de dezvoltare personala au fost prezentate si de d-l Marian Rujoiu pe acest forum.Ideea, zic eu, este ca pana la urma schimbarea trebuie sa vina din interiorul fiecaruia dintre noi, nu din afara noastra si ca fiecare dintre noi este responsabil de modul in care intelege sa se ocupe "de propria lui persoana" si in principal " de increderea in sine" cu tot ceea ce implica acest fapt.Nici cel mai super Presedinte nu poate schimba "rapid" prejudecati, mentalitati, obiceiuri, situatii, sisteme, de orice natura ar fi ele.Orice schimbare majora cere timp (o sa experimentam in curand implementarea noilor coduri)#-o
Oamenii in mare parte sunt resemnati, si-au pierdut speranta, sunt deziluzionati, obositi, nici in ei nu mai au incredere daramite in sistem si tocmai aici exista pericolul manipularii psihologice (sociale sau/si politice) astfel incat asemenea "discursuri" gen Obama pot atinge efectul scontat in defavoarea fiecaruia dintre noi.
Poate ar trebui sa apelam la basme ca sa "descoperim" un Presedinte...care sa ne conduca tara astfel incat "sa traim fericiti pana la adanci batraneti":)) In basme, Fat-Frumos ca sa ajunga Imparat si sa o ia de sotie pe fata Imparatului , trebuie mai intai sa dovedeasca de ce este in stare...nu? Ar putea fi un criteriu...:tooth:
As incepe prin a zice ca ca:"Speranta n-a disparut inca"-"Spes non fracta est" si as continua citand cele spuse de la Rochefoucauld:"Marirea este pentru merit,ceeea ce este podoaba pentru femeile frumoase" si apoi m-as adresa poporului meu cu cele spuse de A.de Saint Exupery:"Te vreau implinit.Vreau sa citesc in creatia ta,nu in materialele fara folos pe care le posezi si din care iti faci o glorie desarta..... Arborele nu-i deloc samanta,apoi tulpina,apoi trunchi mladios,apoi lemn uscat.Nu trebuie sa il tai in bucati pentru a-l cunoaste.Arborele este puterea aceea care incet-incet se uneste cu cerul.....Omul valoreaza exact ceea ce poate deveni...Numai victoria ne leaga intre noi.Infrangerea nu numai ca desparte om de om,dar ea imparte in doua insusi omul....Singura drama pentru om:confuzia.....Sunt raspunzator,aceasta ar trebui sa fie deviza de mandrie a oricarui om"As incheia cu cele spuse de J.F.Kennedy:"Asadar,concetatenii mei,nu ma intrebati ce poate face tara voastra pentru voi-intrebati ce puteti face voi pentru tara"=D>

In locul unui raspuns "sablonist" sau demagogic,am incercat,atat cat am putut ,sa folosesc cele izvorate din inteligenta si profunzimea intelectuala a unor personalitati de seama care oricand pot fi mai credibile si mai profunde decat orice ale cuvinte mai mult sau mai putin mestesugite,scrise de un simplu muritor.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Deja mau obosit felul si numarul discursurilor....:)
Si cind te gindesti ce usoara este politica,am putea avea in fiecare zi un presedinte...:D,e drept ca unora nu le-ar ajunge intreaga zi pentru sustinerea discursului...iar mie pentru citirea lor,mai ales in ziua cind i-mi va veni rindul la a fi presedinte...
Ce ziceti..."PRESEDINTE PENTRU O ZI" -cred ca atunci i se va indeplini si visul lui Gioana si a ,eram sa uit,a lui Antonescu...:D=D>
@r.gabi.foarte frumos.Un astfel de discurs ar fi cu totul inedit. Insa , nu uitati, ca trebuie sa le vorbiti celor multi....Daca le vorbiti in metafore, in maxime , nu sunt convinsa ca vor intelege ceea ce trebuie. E drept , discursul e ..patimas, cu nuante de patriotism ...eu una, v-as acorda votul , intrucat mesajul ar ajunge la sufletul meu. Un lucru insa...daca incepeti prin a aminti despre speranta. cred ca acst cuvant deja si-a pierdut din credibilitate. Romanii au experimentat timp indelungat ..speranta. Insa , chestia cu ,,sunt raspunzator" sigur ar avea rezonanta. in plus, le-ati sugra si alegatorilor sa puna umarul si sa faca ceva..da, asta suna bine..adica ,seamana cu ,,lucrul in echipa"..imi place asta. Cred ca in fond , asta lipseste, implicarea si a noastra ...dar cum? Fiindca nu avem la indemana mijloacele necesare.
Discursul dvs. m-a convins...pe cand va depuneti candidatura?:)
legally-deja aveti prea multe forme de discurs...:D,si plus de asta accepttati toate formele de discurs ale altora...:)...,tipic pentru un politician versat...=D>

Alte discuții în legătură

Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)
Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
Mai credeti in politica? Admin Admin Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii ... (vezi toată discuția)