avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotract individual de munca+contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotract individual de munca+contract colaborare

Buna ziua!

Pana pe 10 iunie am lucrat la o sc, iar apoi am primit concediu de odihna 11 zile . Dupa cele 11 zile, administratorul a suspendat contractul de munca pe baza unei cereri de concediu fara plata, pana pe 01/09/2009, pe care ma obligat sa o semnez.Am fost angajata cu conventie de la ajofmj -76/2002-, in martie2007 si refuza sa ma dea in somaj, obligandu-ma astfel sa demisionez, k sa nu trebuiasca el sa restitue agentiei banii primiti.
Daca intre timp eu imi gasesc alt loc de munca, cum ma pot angaja, cu ce tip de contract?
Nu as vrea sa imi dau demisia, dar as dori sa apar cu salar impozitat.
Si inca o intrebare...
Nu am primit salariul pe 5 iunie cf cim, si nici banii pt cele 11 zile de concediu, nici in ziua de azi, il poate determina ITM sa-mi dea banii?
Cel mai recent răspuns: ika1504 , utilizator 17:57, 30 Iulie 2009
ITM-ul il poate sanctiona ca nu va dat bani dar de obligat nu il poate obliga decat instanta de judecata, in consecinta actionatil in judecata pentr neplata drepturilor salariale, actiunea este scutita de taxa de timbru si angajatorul este cel care face proba, respectiv el este cel care trebuie sa demonstreze faptul ca va platit toate drepturile salariale, iar daca lucrurile satu asa cum spuneti cred ca cea mai buna solutie ar fi sa va dati demisia, pentru ca pe perioada concediului fara plata contractul d-v este suspendat si in consecinta nu acumulati vechime in munca, nu platitii contributii la somaj...etc. deci decat sa stati in concediu fara plata mai bine plecati:((
Dar cat timp ma poate tine in concediu fara plata?
Nu este o limita pentru concediu fara plata.
Dvs ati semnat cererea de concediu fara plata, ce perioada scria pe ea?

Subventia a fost pentru absolventi banuiesc, doar in acest caz are obligatia sa nu va concedieze 3 ani, pt restul cazurilor obligatia este doar de 2 ani.
Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
si
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 prevede ca salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior si ca pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata.
In concluzie atata timp cat Codul Munci prevede ca au dreptul la 30 de zile , in conditiile detailiate mai sus, rezulta ca daca salariatul doreste un concediu mai mare de 30 de zile si angajatorul este deacord atunci se poate ....eu stiu caz de un angajator care in decurs de 24 de luni si-a obligat angajatul sa isi i-a concediu fara plata 20 de luni.....
Da conventia este pentru absolventi, iar pe cerere concediul fara plata este pana la 01/09/2009.
Dupa aceasta data nu voi mai fi de acord sa semnez o alta cerere de concediu fara plata.
Ma poate concedia indisciplinar ?

Alte discuții în legătură

Transfer subvetie ajofm ika1504 ika1504 Buna ziua, in martie 2007 am fost angajata cu subventie de proaspat absolvent la o soc.De pe 23.06.2009 CIM-ul meu este suspendat la aceasta soc (pt motivul ... (vezi toată discuția)
Concediere pe perioada de conventie absolvent ika1504 ika1504 Buna ziua! Sunt angajata din martie 2007prin conventiepentru proaspat absolvent cu AJOFM la un birou de contabilitate. Seful ne-a dictat, in data de ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului angelica82 angelica82 Buna seara, De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o ... (vezi toată discuția)