avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale SRL

Sora mea este asociat unic al unui SRL,eu fiind administrator.Ea vrea sa se retraga definitiv si sa imi cedeze mie partile sociale.Care este calea cea mai usoara si totodata legala si care sa implice costuri minime ptr rezolvarea acestei situatii.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
MANOLACHE LAURA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:23, 10 Noiembrie 2015
Decizia asociatului unic de cesionare a părților sociale și contract de cesiune a părților sociale. Este nevoie de modificarea actului constitutiv al societății. Vă sfătuiesc să angajați un avocat pentru efectuarea tuturor procedurilor necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura retragere asociat, demisie administrator rbonciu rbonciu Buna ziua, Sunt asociat si administrator intr-un SRL cu 3 asociati. Doresc sa ma retrag definitiv. Care sunt documentele necesare si care sunt costurile ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)
Schimbare srl cu 2 administratori in unul cu un administrator danciucosmin danciucosmin Ce acte trebuie sa fac daca intr-un SRL cu 2 administratori cu parti egale unul vrea sa se retraga si sa cedeze celuilat administrator partea lui, precum si ... (vezi toată discuția)