avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare in instanta act de adjudecare imobil cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare in instanta act de adjudecare imobil cumparat prin licitatie

Am cumparat un imobil prin licitatie acum un an. Toate au decurs conform legii, am platit am primit actul de adjudecare, am intabulat, am platit inpozitul si am luat in posesie si am investit circa 20000 eur. Astazi vine vechiul proprietar si im spune ca judecatoria a anulat licitatia. Este posibil ? Exita posibilitate sa anuleze licitatia?

Cu stima,
Misi
Cel mai recent răspuns: O_Mihaly , utilizator 22:10, 14 Noiembrie 2015
Actul de adjudecare poate fi contestat in termen de 30 de zile precum ati spus si dvs dar doar potrivit dispozitiilor art. 854 din noul cod de procedura civila si nu asa cum s-a afirmat aici in termen de 15 zile . De retinut ca termenul 30 de zile curge de la data cand acesta este inscris provioriu in crtea funciara .
Actul de adjudecare afost emis in data de 28.10.2014 Incheierea de la OCPI am din 28.01.2015. Reclamatia ANAF este inregistrat in 20.04.2015 la Judecatorie.

OCPI poate executa hotararea judecatoriei care hotareste anularea dreptului meu de proprietate fara sa fiu parte in dosar? Nu am fost acuzat de nimic, nici nu am fost chemat. Fara posibilitatea sa-mi apar drepturile. E posibil asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi care urmeaza dupa primirea actului de adjudecare elenealina elenealina Buna ziua, Am participat la o licitatie acum 30 de zile , iar astazi am primit actul de adjudecare al imobilului . Va rog frumos sa ma indrumati ce pasi ... (vezi toată discuția)
Executare silita mari mari Buna ziua, Va rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea speta: In baza unui titlu executoriu constituit printr-un bilet la ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)