avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocatii pot primi bunuri prin testament de la client?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocatii pot primi bunuri prin testament de la client?

Un avocat a primit de la un client prin testament un imobil. In urma decesului clientului, o ruda a acestuia ar dori sa conteste aceasta operatiune juridica si testamentul dat in favoarea avocatului.
Avocatii au vreo interdictie in acest sens? in noul cod civil nu am gasit nici o interdictie in acest sens (art 991)
Depinde in ce calitate a primit si care a fost relatia dintre ei.
In Codul civil interdictia de la art. 991 e la ultima litera, cred ca e e), referitor la asistenta juridica la incheietrea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatii pot primi bunuri prin testament de la client? mandalina mandalina Un avocat a primit de la un client prin testament un imobil. In urma decesului clientului, o ruda a acestuia ar dori sa conteste aceasta operatiune juridica si ... (vezi toată discuția)
Drepturile statului asupra mostenirii Edvinn Edvinn speta 1 Prin actiunea introdusa in numele statului s-a cerut anularea certificatului de mostenitor prin care paratul, medic primar a dobandit intreaga avere a ... (vezi toată discuția)
Speta - anulare sau readucere in patrimoniu/plata pretului Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi şi forumişti împătimiţi. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat privind o speţă complexă, după părerea mea. Problema este ... (vezi toată discuția)