Sotia mea, nascuta la data de 03.08.1955, este in pensie de boala iar la implinirea varstei de 60 ani,in luna martie 2015, a depus dosarul pentru pensionarea la limita de varsta. Nici pana la aceasta data nu a primit vreo decizie sau orice alta instiintare de la Directia de munca si protectie sociala Sibiu. Suntem constienti ca sunt multe dosare in lucru dar totusi au trecut 8 luni de la data depuneri dosarului. Ce putem face in acest caz?
Multumesc.
1. Decizia de pensie nu se emite de catre Directia de munca si protectie sociala ci de Casa de Pensii.
2. Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice decizia de pensionare trebuie emisa in 45 de zile de la data inregistrarii cererii iar apoi in 5 zile sa va fie expediata prin posta.
3. - Daca s-a intarziat asa de mult luati legatura in scris (eventual prin e-mail) cu Casa de Pensii si solicitati stadiul un care se afla dosarul de pensie precum si motivele neincadrarii in termenul prevazut de lege.
- Veti primi un raspuns, tot in scris, si ar fi bine sa-l postati si aici ca sa vedem motivele invocate pentru nerespectarea termenelor prevazute de lege.
Decizie pensie
terezakarl
Buna ziua.
Am depus dosarul pe 7iunie cu toate actele mai putin una.
Hartia asta de la ITM am depus-o pe 17iulie.
Aproximativ cam la ce data ar fi posibil ... (vezi toată discuția)