avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare bani CAS pt concedii medicale FNUASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare bani CAS pt concedii medicale FNUASS

Buna ziua!
va supun atentiei urmatorul caz:
am depus la CAS Timis in termenul legal de 90 zile cereri pentru rambursarea indemnizatiilor pt concedii medicale. am intocmit si depus un numar de 12 cereri pentru concediile medicale din perioada Ianuarie 2012 - Mai 2013. unele cereri sunt depuse pentru luna anterioara, altele cuprind 2 luni si una chiar 3. spre ex. am depus in aprilie'12 cerere pentru perioada ianuarie-martie 2012.
pana in prezent nu am primit nici o suma din cele solicitate dar nici notificari cum ca sumele solicitate ar fi respinse de la plata.
societatea a facut o adresa catre CAS Timis in aprilie 2015 in care solicita lamuriri privind intarzierile la platile respective. adresa a fost depusa la sediul CAS avand numar de inregistrare. Pana in prezent nu s-a primit raspuns.

Ce este de facut in situatia de fata si care este termenul de prescriptie al acestor obligatii de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 13 Noiembrie 2015
In acest caz, puteti actiona in instanta CAS Timis.
ma intereseaza daca termenul de prescriptie este atins. se prescrie creanta dupa 3 ani sau dupa 5 ani?
Termenul de prescripţie în care sumele pot fi recuperate este acela general de 3 ani, diferit de termenul în care sumele se recuperează de către beneficiarul indemnizaţiei, respectiv termenul special de 90 zile, potrivit art.40 alin.1 din O.U.G. nr.158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de stat.
(Tribunalul Arges, Decizia civilă nr.2815/09 septembrie 2013, [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare certificat medical pentru maternitate andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Pe viitor ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: in cazul in care sunt singura contabila din firma si viitoare mamica in acelasi timp, si trebuie sa ma ocup ... (vezi toată discuția)
Sume nerecuperate de la fnuass miruna82 miruna82 In perioada aprilie 2011- martie 2012 au fost depuse un numar de 9 cereri de restituire sume de recuperat pentru concedii medicale de la FNUASS.. pentru nici o ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite in plus concedii medicale fata de obligatia lunara catre cnsas burceanu burceanu Va rog sa-mi spuneti daca exista in OG 158/2005 cu modificarile ulterioare referire la termenul in care se poate solicita, de catre angajatori, restituirea ... (vezi toată discuția)