avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans antecontract

Buna ziua. In baza unui ante-contract in fata notarului (o promisiune bilaterala de vanzare cumparare) am platit in doua transe intregul pret al unei garsoniere. Termenul de finalizare al constructiei s-a tot amanat. In acest caz, conform unui art.din ante-contract pot cere dublul avansului dat, ca despagubire (contractul final nesemnandu-se din vina dezvoltatorului). In antecontracte sumele sunt scrise ca fiind cu titlu de avans si la prima transa si la a doua, fiind specificat ca actele au titlu executoriu. Intrebarea este - daca cer banii inapoi si dublul avansului (ca daune) avansul este considerat toata suma sau doar prima transa?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:39, 13 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Atata timp cat s-au platit niste sume cu titlu de avans prin antecontract, aveti dreptul sa solicitati suma dubla inapoi.
Consultati si un avocat care sa studieze ambele acte si care va va ajuta mult mai bine dupa aceia.
Multumesc
Negociati. Dupa mine, avans ar trebui sa fie ambele sume, insa fara sa vedem care erau obligatiile dv. si daca exista clarificari ale sumelor platite, nu avem cum fi siguri.
Plata in avans inseamna plata anticipata, inainte de vanzare. Cum vanzarea nu s-a facut, dupa mine, ar trebui sa fie ambele sume avans.
Totusi, e de discutat raportat la modul de plata si inaintarea lucrarilor daca asa e. Si la clauzele din contract.
Importante sunt clauzele convenției acestea fiind necesar a fi studiate de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vinzare cumparare zilah zilah Daca din vina vinzatorului n-a fost posibil sa incheiem contractul de vinzare-cumparare timp de sase luni ,ce despagubire putem sa-i cerem? (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)