avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie si Biroul de Credit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie si Biroul de Credit.

Am avut un credit imobiliar. Neducandu-l pana la capat, am fost executat silit si apartamentul a fost scos la licitatie si vandut. Creditul a fost declarat scadent anticipat. Prin vanzare s-a acoperit 80-85 % din datorie. Alte bunuri sau venituri nu am avut. Au trecut mai mult de 3 ani de la vanzarea apartamentului. Nu am cunostiinta si nu cred ca s-au mai initiat alte acte de executare silita pentru datoria ramasa de 15-20 %. Pare sa fie indeplinite elementele unei prescrieri ale datoriei ramase..
Recent am cerut la Biroul de Credit situatia mea si am primit raspuns ca nu am nicio datorie.
Sa inteleg ca am scapat si nu se mai poate cere o alta executare silita ? Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
AlexGM, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexGM , utilizator 10:35, 15 Noiembrie 2015
Nu au legatura una cu alta.
Deci creditorul mai poate cere o noua executare silita, dar eu pot invoca prescrietrea dreptului de a cere aceasta executare. Unde pot afla daca acesta a cerut aceasta executare, tinand cont ca nu mai am acces la fosta adresa, iar adresa mea actuala din buletin e cea veche ?
Nu puteti afla aceste informatii. Numai sa verificati site-ul www.portal.just.ro
Depinde de ce proceduri s-au mai făcut cu privire la debit. Ați mai primit somații de plată în ultima perioadă?
Dupa vanzarea apartamentului nu am mai primit somatii de plata. Ce-i drept, nu am mai avut acces la vechea adresa, iar noi proprietari nu m-au anuntat ca ar exista somatii de plata venite pe numele meu. Am verificat pe portal.just.ro si se pare ca nu sunt actiuni de executare silita pe numele meu. Iar de la Biroul de Credit am primit ca nu am datorii la vreo banca.
Cum au trecut mai bine de 3 ani, ma gandesc ca datoria ramasa e deja prescrisa si nu cred ca vor mai exista astfel de proceduri indreptate impotriva mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie sau executare silita dator_ro dator_ro Sunt debitor la o banca din oct 2006 pentru suma de 4500 euro. Am platit doar primele rate, apoi am ramas fara munca. Ca multi alti romani am plecat in ... (vezi toată discuția)
Executare veche. buna ziua, am avut un credit luat în 2007 si ... Alexbogdan89 Alexbogdan89 EXECUTARE VECHE. Buna ziua, Am avut un credit luat în 2007 si refinanțat in 2010 dupa un accident major care mi-a lăsat fără loc de munca si fără ... (vezi toată discuția)
Perimare ???? marius_geanina marius_geanina s-a inceput executarea silita intr-un credit de nevoi personale, doar impotriva girantiilor, in conditiile in care creditul l-am achitat eu integral cu ... (vezi toată discuția)