avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotului la mostenire in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotului la mostenire in caz de divort

Buna seara.

In viitorul apropiat urmeaza sa fac succesiunea casei mostenite de la parintii mei. Intre timp as dori si sa divortez de sotul meu care ma ameninta ca daca o fac isi va cere partea din a mea mostenire. Are acest drept?:(
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: RamonaBrodo , utilizator 10:25, 13 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu, nu are niciun drept, intrucat bunurile mostenite sunt bunurile dvs. proprii.
Art 340 c.civ.
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
.........................................................
Va multumesc pentru raspuns. Situatia este la fel si in cazul in care voi accesa un credit ( fiind inca casatorita) la banca pentru achita taxele de succesiune?
Bineinteles eu voi fi cea care va achita ratele.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
RamonaBrodo, utilizator
are un drept de creanta pt ratele pe care le veti plati in timpul casatoriei. Teoretic, va poate pretinde jumatate din ce veti achita la banca.
drept din ce mosteniti, nu are si nu va avea.

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc! O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorit, am 3 copii si de 1,50 am cumparat un apartament ... Pescarul76 Pescarul76 Bn sant casatorit am 3 copii si de 1,50 am cumparat un apartament din bani mosteniti si plus am mai scos din banca rata lunara o platesc eu deci sotia nu a ... (vezi toată discuția)
Depozite / bani economisiti / bunuri imobile in caz de casatorie tiss25 tiss25 Buna Ziua, Sunt intr-o relatie cu o fata de aproximativ 2 ani de zile si as dori sa stiu ce se intampla cu bunurile personale dinainte de casatorie in cazul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul ca fostă soție la locuința în care am stat ... Nela Draia Nela Draia Am dreptul că și fostă soție la locuința în care am stat împreună cu soțul dacă a fost dobândită cu act de moștenire? Mulțumesc. (vezi toată discuția)