avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorit, am 3 copii si de 1,50 am cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorit, am 3 copii si de 1,50 am cumparat un apartament ...

Bn sant casatorit am 3 copii si de 1,50 am cumparat un apartament din bani mosteniti si plus am mai scos din banca rata lunara o platesc eu deci sotia nu a contribuit cu nici un leu ce drept are din apartament daca va pleca cu copilul cel mic de 3 ani
Cel mai recent răspuns: Pescarul76 , utilizator 23:11, 9 Septembrie 2024
Buna ziua

Art 340 Cod Civil
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
[...]
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

Daca apartamentul a fost cumparat exclusiv din banii obtinuti din mosteniri, atunci apartamentul este bun propriu.

Numai ca din cate inteleg dvs mai platiti o rata. Deci numai o parte din apartament a fost platit din fonduri proprii.

In acest caz:
- partea de apartament platita din fonduri proprii (mosteniri) este partea dvs exclusiva
- restul (chiar daca dvs platiti rata) este bun comun

Deci daca apartamentul nu a fost achitat complet din mosteniri, in caz de divort si partaj, sotia dvs poate avea dreptul la o parte din acel apartament.
Nu este corect daca eu am mostenit o suma de bani si restu an scos din banca de la ea nu se trage nici un ban si atunci de ce sa aiba dreptu din apartament care sant procedurile daca ea pleaca cu copilu nostru cel mic ca ea ma ameninta ca nu mai are nervi si rabdare la noi ca avem o problema foarte grava cu fiica noastra si de aia pleaca ma ameninta ca iau copilu si plec ea asa rezolva problema cei de facut
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)