avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... închiriere garsonierã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

închiriere garsonierã

Vă rog să-mi răspundeţi ce acte trebuie să întocmesc dacă vreau să ofer spre închiriere o garsonieră.Eu mai păstrez o cheie în acest caz?.Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:45, 22 Iulie 2009
Aveti nevoie de un contract de inchiriere intre dv. si chirias .Contractul va fi inregistrat la administratia financiara .Veti avea nevoie si de copii dupa actele de identitate ,iar dupa venitul obtinut veti plati 16% impozit. Contractul de inchiriere trebuie depus la finante in max. 15 zile de la semnarea lui de catre parti.
Aveti nevoie de contractul de inchiriere pe care trebuie sa l inregistrati la Finante in maxim 15 zile de la incheiere.
Ca si documente necesare nu aveti nevoie decat de actul de identitate si de actul de proprietate in original si fotocopie. Exista un model tip de contract de inchiriere la Finante , insa daca doriti un model special puteti sa il concepeti dvs ! Inregistrarea contractului de inchiriere se face in maxim 15 zile de la semnarea lui. Dupa aceea primiti o amenda sau un avertisment de la inspectorul care se ocupa de zona respectiva.
SUCCES!
O cheie o puteti pastra dumneavoastra (sigur , daca nu exista alta dispozitii contractuale cu privire la intimitatea chiriasului ) intrucat reparatiile mari (nu cele locative, de mica insemnatate, care sunt in sarcina chiriasului ) revin dumneavoastra, in calitate de proprietar.Daca exista neintelegeri , aceste aspecte pot fi reglementate de continutul contractului .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu cred ca este important daca pastrati sau nu cheia fiindca oricum chiriasul poate schimba yalele ....Plus ca nu aveti voie sa intrati in imobilul inchiriat fara acordul lui , pe perioada contractului de inchiriere orice acces se face numai cu acordul chiriasului!
Iar in caz de ,Doamne fereste , incendiu sau altceva , oricum sparg pompierii usa!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular contract de inchiriere onny_kitty onny_kitty Buna ziua Am inchiriat de curand un apartament in Bucuresti si urmez sa locuiesc in el impreuna cu prietenul meu. La inchiriere doamna de la agentia care a ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Blocare cale evacuare superioara Ullises Ullises Unde ma adresez pentru rezolvarea situației? Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje. Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o ... (vezi toată discuția)