Vă rog să-mi răspundeţi ce acte trebuie să întocmesc dacă vreau să ofer spre închiriere o garsonieră.Eu mai păstrez o cheie în acest caz?.Vă mulţumesc anticipat.
Aveti nevoie de un contract de inchiriere intre dv. si chirias .Contractul va fi inregistrat la administratia financiara .Veti avea nevoie si de copii dupa actele de identitate ,iar dupa venitul obtinut veti plati 16% impozit. Contractul de inchiriere trebuie depus la finante in max. 15 zile de la semnarea lui de catre parti.
Ca si documente necesare nu aveti nevoie decat de actul de identitate si de actul de proprietate in original si fotocopie. Exista un model tip de contract de inchiriere la Finante , insa daca doriti un model special puteti sa il concepeti dvs ! Inregistrarea contractului de inchiriere se face in maxim 15 zile de la semnarea lui. Dupa aceea primiti o amenda sau un avertisment de la inspectorul care se ocupa de zona respectiva.
SUCCES!
O cheie o puteti pastra dumneavoastra (sigur , daca nu exista alta dispozitii contractuale cu privire la intimitatea chiriasului ) intrucat reparatiile mari (nu cele locative, de mica insemnatate, care sunt in sarcina chiriasului ) revin dumneavoastra, in calitate de proprietar.Daca exista neintelegeri , aceste aspecte pot fi reglementate de continutul contractului .
Nu cred ca este important daca pastrati sau nu cheia fiindca oricum chiriasul poate schimba yalele ....Plus ca nu aveti voie sa intrati in imobilul inchiriat fara acordul lui , pe perioada contractului de inchiriere orice acces se face numai cu acordul chiriasului!
Iar in caz de ,Doamne fereste , incendiu sau altceva , oricum sparg pompierii usa!B-)